Cățelușă salvată de pompieri dintr-o groapă cu smoală

Ultima actualizare:

Oameni cu inimă mare! Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș au izbutit, cu eforturi uriașe, să salveze o căţeluşă căzută în smoală, zilele trecute, la Călinești. 

Salvatorii s-au chinuit 4 ore să scoată cățelușa din smoală FOTO: ISU Argeș
Salvatorii s-au chinuit 4 ore să scoată cățelușa din smoală FOTO: ISU Argeș

Intervenția complicată a durat nu mai puțin de patru ore, scrie adevarul.ro. Unul dintre pompierii angrenați în operațiunea complicată și-a chemat în ajutor un prieten, student la medicină veterinară, care i-a administrat căţeluşului medicamente pentru a putea rezista.

„O căţeluşă a rămas captivă în smoală. Nu ştim cât s-a zbătut ca să se elibereze, dar norocul ei a fost că un om bun a auzit-o şi a chemat pompierii”, transmite ISU Argeș pe pagina de Facebook.  

Patrupedul era epuizat 

După cum descriu salvatorii această misiune extrem de grea, când au ajuns la fața locului au găsit animalul epuizat şi li s-a părut chiar că renunţase la lupta pentru viaţă. Cățelulșa abia mai respira şi se afundase cu totul în smoală. 

Chiar dacă pe măsură ce se însera şi scădea temperatura, smoala devenea şi mai rigidă, pompierii nu au renunţat și au făcut tot ce a fost omenește posibil să salveze patrupedul. Într-un final, după mult efort, cățelușa a fost eliberată și a ajuns la un cabinet veterinar pentru îngrijiri. 

Cățelușa a fost dusă la un cabinet veterinar FOTO: ISU Argeș
Cățelușa a fost dusă la un cabinet veterinar FOTO: ISU Argeș

Cățelușa a fost adoptată 

Însă, nu doar că a fost salvată! Norocul i-a și a doua oară: a fost adoptată imediat de niște oameni iubitori de animale. Ea va mai petrece câteva zile în cabinetul veterinar pentru a fi curățată, apoi va merge la noii stăpâni care abia o așteaptă. 

Utilizatorii rețelei sociale au fost impresionați de eforturile pompierilor și nu au contenit cu mesajele de laudă pentru aceștia. ”Felicitări pentru gestul vostru. Ați dovedit că respectați și salvați orice suflet. Mulțumim pentru această lecție”, a comentat un internaut.

“Ce mă bucur când aud că mai sunt și oameni cu suflet bun!” și “Felicitări tuturor pentru implicare!” - sunt alte două mesaje. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net