Trei copii din Iași, salvați miraculos de un localnic din casa în flăcări

Două fetițe de 3 și 4 ani, lăsate în grija surorii mai mari, de 11 ani, se zbat între viață și moarte după ce locuința în care dormeau a fost cuprinsă de flăcări, ieri dimineață. Copilele au fost scoase din iad de către un vecin, până la sosirea pompierilor. 

Casa care a luat foc cu cei trei copii înăuntru Foto:ziaruldeiasi.ro
Casa care a luat foc cu cei trei copii înăuntru Foto:ziaruldeiasi.ro

Nenorocirea s-a produs azi dimineață, într-o locuință din Trifești. Cele trei fete au fost lăsate singure de către mama lor și concubinul acesteia, care au plecat la Iași, la un proces.

La un moment dat, o sobă a explodat şi copila cea mare a fugit repede la vecini ca să anunţe ce s-a întâmplat. Aceasta a povestit că pătuțul în care dormeau cele două fetițe mai mici luase foc.

Chiar și așa, un localnic a intrat în foc și a reuşit să le scoată pe celealte două fetiţe din casă. Din nefericire, starea celor două micuțe este una gravă, ele suferind arsuri pe aproximativ 50 la sută din suprafața corpului: pe față, pe torace și pe mâini.  

Fetițele se află în stare foarte gravă

Medicii s-au luptat ore în șir pentru viețile lor în sala de operații. Din fericire, fata cea mare a suferit arsuri doar pe 2 la sută din suprafața corpului, la nivelul feței.

„Au fost admiși în UPU doi pacienți în vârstă de 3, 4 ani, cu arsuri prin flacără, de gradul III. La o primă evaluare, pacientul cu o suprafață de 60% se află în sala de operație, celălalt are estimată o suprafață de 45%. Pacienții sunt gravi, cu prognostic rezervat având în vedere vârsta și suprafața”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii din Iași, conform ziaruldeiasi.ro

Acest caz a ajuns şi la Protecţia Copilului, care a demarat o anchetă şi verifică dacă se impune măsura de protecţie în familia extinsă sau la asistenţii maternali. De asemenea, cele trei minore vor fi conciliate psihologic.

Cine este salvatorul fetițelor 

Bărbatul de 50 de ani a scos fetițele din casa în flăcări Foto: ziaruldeiasi.ro
Bărbatul de 50 de ani a scos fetițele din casa în flăcări Foto: ziaruldeiasi.ro

Salvatorul efetițelor este un bărbat în vârstă de 50 de ani. Acesta a intrat în vârvătaia focului și le-a scos pe cele două fetițe în vârstă de 3, respectiv 4 ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net