Câți români nu au primit nici acum ajutorul social de 250 de lei. Care este motivul

Ajutorul social de 250 de lei continuă să creeze dureri de cap. Deși distribuirea cardurilor trebuia făcută până la finalul lunii trecute, un număr mare de români nu le-au primit până acum. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a precizat și motivele.

pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
Câți români nu au primit nici acum ajutorul social de 250 de lei

Concret, vorbim de peste 150 de mii de români care nu şi-au primit nici până acum cardurile sociale. În ultima săptămâna din iulie, 500 de mii de carduri erau încă în depozite. Ministrul Marcel Boloș spune că această întârziere este din vina beneficiarilor, conform Antena 3.

Totuși, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a explicată că interesul pentru cardurile sociale pare să fie unul ridicat, deoarece cele care au ajuns la oameni au fost folosite.

Sigur te interesează: Magazinele unde poate fi folosit ajutorul de 250 de lei! Pensionarii au voie la fast food, dar nu și în marile supermarketuri

Peste 150.000 de români nu au primit cardurile cu ajutorul social de 250 de lei

Calendarul autorităților este unul foarte încărcat în perioada următoare. Cei care nu au recepționat prima tranșă, ar trebuie să primească peste 3 săptămâni a doua sumă de bani. Iată ce se va întampla în următoarea perioadă:

  • până pe 22 august trebuie emise cardurile din a doua tranșă
  •  până pe 3 septembrie, cardurile trebuie să fie distribuite
  • banii se încarcă până pe 8 septembrie
  • vor fi 150 de mii de beneficiari în plus pentru tranșa a doua

Nu trebuie uitat faptul că acest ajutor de la stat include în total 4 tranșe a câte 250 de lei. Banii vor fi distribuiți o dată la 2 luni până la finalul anului.

Ce amenzi riscă cei care au tichetele sociale blocate

Peste 10.000 de români au voucherele sociale blocate. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a precizat ce amenzi riscă cei care le-au folosit un mod fraudulos.

„Amenzile pot fi date de către Polițiile Locale și încă nu avem o astfel de situaţie, dar fapta este, evident, de natură contravenţională și se pot aplica amenzile, care nu sunt deloc de neglijat, pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, deci undeva în jurul a 6.500 de lei. Însă, dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce şi sancţiuni mai dure.

E regretabil că sunt astfel de situaţii. Recent, am fost plecat la țară și dacă ceva era foarte apreciat în rândul oamenilor de la țară, este acest ajutor pe care Guvernul României l-a acordat", a afirmat Marcel Boloș, într-o intervenție la Antena 3.

Ajutorul social de 250 de lei este oferit pentru: persoanele defavorizate, pensionari cu pensia mai mică de 1500 de lei, familii cu doi copii sau monoparentale cu venituri mici.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

FotoJet jpg
Reghe, botez Liam jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Anamaria Prodan jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
agresiune
image
image
image
image
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg