Caz incredibil! Un cioban din Galaţi, condamnat pentru crimă abia după 15 ani. Decizia nu este definitivă

Un proprietar al unei stâne din Județul Galați a fost condamnat în primă instanță la închisoare pentru omor, abia după 15 ani de la comiterea acestuia, în anul 2008.

Cioban pe imaș
S-a urcat la volanul mașinii de teren și a trecut de două ori peste victimă. Foto: Pixabay

Deși polițiștii știau că este vinovat, nu l-au putut incrimina din lipsa dovezilor, iar fapta a fost considerată un accident. Crima s-a produs în anul 2008, după ce proprietarul stânei s-a enervat când și-a găsit angajatul dormind pe izlaz, iar oile nu se aflau la locul stabilit. Într-un acces de furie, considerând că angajatul își neglija îndatoririle, proprietarul stânei s-a urcat la volanul mașinii sale de teren și a trecut de două ori peste cioban, relateaza Antena 3.

După 10 ani anchetatorii au refăcut firul evenimentelor

În urma declarațiilor contradictorii date de făptuitor și de persoanele care aveau legătură cu cazul, după 10 ani anchetatorii au reanalizat circumstanțele producerii așa-zisului accident și au concluzionat că angajatul respectiv fusese omorât intenționat. Ucigașul împreună cu mai mulți martori mincinoși au declarat că victima și-a pierdut viața deoarece a căzut dintr-o căruță, rămânând agățat și fiind târât de aceasta.

Expertizele făcute au exclus posibilitatea decesului cauzat de căderea din căruță și au demonstrat că victima decedase în urma unui accident rutier.

În consecință, proprietarul stânei din județul Galați a fost pus sub acuzare, dar nu a fost condamnat imediat. Au mai trecut încă 5 ani până când Tribunalul Galați a pronunțat o hotărâre în acest sens. Astfel, autorul faptei a primit 18 ani de închisoare și 7 luni, însă decizia judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

România în topul primelor 5 țări membre cu cele mai multe victime în accidente rutiere

Conform unei statistici la nivelul Uniunii Europene, 19.900 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere în anul 2021.

România se află în topul țărilor cu cele mai multe victime în accidente rutiere în UE, ocupând locul 5. În ordine descrescătoare, clasificarea cuprinde următoarele țări: Franța (2944 decese), Italia (2875), Germania (2562), Polonia (2245) și România (1765).

Statele membre cu cel mai mic număr de accidente rutiere soldate cu decese, în anul 2021, sunt Lichtenstein (0), Islanda (9), Malta (9), Luxemburg (24) și Cipru (45).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net