Caz revoltător în Buzău! Profesor acuzat că a abuzat sexual doi minori și a fost condamnat pentru trafic de droguri, din nou la catedră

Poliția din Buzău anchetează două școli din oraș care i-au permis unui profesor acuzat de agresiune sexuală asupra minorilor să se întoarcă la catedră. Dascălul fusese condamnat în trecut și pentru trafic de droguri.

Profesorul de desen are un dosar penal stufos / foto: arhivă
Profesorul de desen are un dosar penal stufos / foto: arhivă

Cele două unități de învățământ i-au permis profesorului desen din Buzău să predea deși Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale. Legea le interzice clar persoanelor care se află în această bază de date să aibă meserii care presupun contactul direct cu minorii.

„În data de 14 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, urmare activităţilor specifice desfăşurate în contextul începerii anului şcolar, s-au sesizat din oficiu, faţă de conducerea a două unităţi de învăţământ din municipiul Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu.

Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că unităţile de învăţământ nu au desfăşurat corespunzător activităţile şi verificările specifice impuse de Legea 118/2019 privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, cu privire la un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Buzău, cadru didactic în ambele şcoli", se arată într-un comunicat al IPJ Buzău, conform adevarul.ro.

Surse apropiate anchetei au declarat că Tribunalul Buzău a admis în vara anului 2023 acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție DIICOT - Biroul Teritorial Buzău cu cadru didactic, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată, dispunând suspendarea pedepsei de 2 ani și 4 luni închisoare sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

Ce spune Legea Învățământului

Este important de precizat că, potrivit alin.7 din Legea Învăţământului Preuniversitar, nu poate ocupa / exercita o funcţie didactică de predare, de îndrumare şi control, didactică auxiliară, administrativă sau orice activitate didactică sau de conducere în sistemul de învăţământ preuniversitar persoana care a fost condamnată penal definitiv pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni contra vieţii, integrităţii corporale sau sănătăţii, contra libertăţii persoanei, rele tratamente aplicate minorului, hărţuire, trafic de minori, proxenetism, infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, luare şi dare de mită, trafic de influenţă, fals şi uz de fals, furt calificat, pentru care nu a intervenit reabilitarea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net