Ce aparate vor fi montate în casele românilor din peste 20 de județe. Raed Arafat a făcut anunțul

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a anunțat că în următoarele luni vor fi instalate 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon în locuințele din România.

 Raed Arafat a anunţat că 10.000 de detectoare de fum şi monoxid de carbon / foto: arhiva
Raed Arafat a anunţat că 10.000 de detectoare de fum şi monoxid de carbon / foto: arhiva

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a salutat această inițiativă ca pe un progres necesar, subliniind totodată că prevenția implică nu doar informarea cetățenilor, ci și o abordare mai riguroasă din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Arafat a explicat într-o conferință de presă că în cadrul Săptămânii Protecției Civile, care începe luni, vor avea loc diverse activități, inclusiv cursuri de prim-ajutor și zilele porților deschise la inspectoratele județene pentru situații de urgență, precum și campania „Detector pentru viață".

„Scopul campaniei este să instalăm 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon, cu sprijinul E.ON și Delgaz Grid, care au furnizat aceste dispozitive. Aceste detectoare au o garanție de zece ani.

Desigur, nu putem acoperi toate necesitățile. Am stabilit criterii și am selectat anumite județe pe baza datelor statistice furnizate de IGSU. În fiecare județ, împreună cu autoritățile locale, se vor alege 10-15 localități, iar în aceste localități se va discuta cu cetățenii doritori pentru a instala aceste detectoare”, a precizat Arafat.

El a subliniat că principala țintă a campaniei sunt locuințele mai vechi și cele în care locuiesc persoane vulnerabile, precum bătrâni, persoane cu dizabilități sau copii.

Ce părere are ministrul Predoiu

Predoiu, prezent la conferința de presă, a evidențiat importanța acestei campanii în salvarea vieților, menționând că prevenția este esențială pentru reducerea riscurilor și intervențiilor în situații de urgență.

De asemenea, el a remarcat că alte țări europene sunt mai avansate în domeniul prevenției față de România și a pledat pentru o abordare mai activă și voluntară din partea cetățenilor în această privință.

Predoiu a concluzionat că această campanie reprezintă doar un prim pas, subliniind că prevenția necesită o abordare mai amplă și o mai mare responsabilitate din partea autorităților și a cetățenilor în efortul de a proteja viețile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Un avion militar ucrainean a intrat în spațiul aerian al României  A fost interceptat și escortat pentru aterizare imediată la Baza 95 Aeriană Bacău jpeg
image
image
image
image
image
image
rosii tomate istock jpg
Sebastian Burduja fb jpg
PASAPORT SUA foto shutterstock jpg
constantin necula foto inquam
the emperor napoleon in his study at the tui jpg
Lacul Amara, zămislit dintr un vechi curs al Ialomiţei jpeg
image png
gradinile fermecate ale dragonilor colaj facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net