Ce datorie uriașă are Blue Air! Ministerul Mediului: „E reprezentată de 54.230 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră”

Ultima actualizare:

Ministerul Mediului a transmis, marţi seară, ce datoria totală are compania Blue Air către Administraţia Fondului pentru Mediu. Suma uriașă provine din cele 54.230 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021.

Ce datorie uriașă are Blue Air
Ce datorie uriașă are Blue Air

Citește și: Prima reacție a Blue Air la criza pasagerilor, după sistarea zborurilor companiei

„Compania Blue Air Aviation înregistrează o obligaţie fiscală la bugetul Fondului pentru Mediu, în valoare de peste 28,7 milioane lei”, a transmis, marţi seară, Ministerul Mediului, într-un comunicat de presă.

Se pare că termenul pentru restituirea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră (GES) aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul precedent a expirat în luna mai 2022, conform Ministerului Mediului.

Vezi și: Haos pe aeroporturile din România! Pasagerii Blue Air fac scandal. Zborurile le-au fost anulate

Compania Blue Air are o datorie de 28,7 milioane de lei

În comunicatul de presă emis marți, 6 septembrie, Ministerul Mediului a explicat că Administraţia Fondului Pentru Mediu (AFM) a fost nevoită să pună în aplicare legislaţia în vigoare, prin emiterea titlului executoriu conform Codului de procedură fiscală, după ce compania aeriană ar fi primit comunicări repetate, apeluri şi somaţii.

„În cazul companiei Blue Air, este vorba despre 54.230 de certificate. Termenul pentru restituirea certificatelor GES a expirat în luna mai 2022.

Având în vedere neplata obligaţiei fiscale, chiar şi după comunicări repetate, apeluri şi somaţii transmise către companie, fără ca acestea să se concretizeze în vreun fel, Administraţia Fondului Pentru Mediu (AFM) a fost nevoită să pună în aplicare legislaţia în vigoare, prin emiterea titlului executoriu conform Codului de procedură fiscală”, au transmis reprezentanţii ministerului, potrivit știrile ProTV.

Ministrul Tanczos Barna a precizat că decizia suspendării zborurilor, având această blocare a conturilor, este nejustificată. Totodată, acesta a cerut companiei Blue Air să reia imediat zborurile.

Citește și: Directorul ANPC susține că Blue Air nu a plătit amenda de două milioane de euro

Blue Air a anunțat că a suspendat toate zborurile care pleacă din România, începând cu marți, 6 septembrie 2022. Vestea i-a prins în aeroport sau în vacanțe pe mulți dintre români.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net