Directorul ANPC susține că Blue Air nu a plătit amenda de două milioane de euro

Ultima actualizare:

Directorul ANPC, Horia Constantinescu, a declarat, în cadrul unui interviu pentru Digi24, că Blue Air nu a plătit nici până în ziua de azi amenda de două milioane de euro, sancțiune aplicată în luna iulie, după ce compania a anulat mai multe zboruri. 

blue air 7 png

Horia Constantinescu, președintele ANPC, a comentat situația actuală de pe aeroportul Otopeni, generată de compania Blue Air, care a anulat mai multe zboruri. Nu este prima dată când compania a anulat curse în ultima clipă fără să anunțe pasagerii. În luna iulie a acestui an, au existat o sumedenie de plângeri la adresa Blue Air, din partea pasagerilor ale căror curse au fost anulate fără să nicio explicație și fără să li se returneze banii pe bilete.

Citește și: Haos pe aeroporturile din România! Pasagerii Blue Air fac scandal. Zborurile le-au fost anulate

În acest context, ANPC a aplicat la momentul respectiv o sancțiune de două milioane de euro, companiei Blue Air, care ar fi trebuit achitată în maxim 10 zile. Nici până în ziua de azi, două luni mai târziu, compania aeriană nu a achitat valoarea amenzii. 

Nu rata nici: Anunțul lui Ciucă, după suspendarea zborurilor Blue Air: «Nu putem lăsa românii să aștepte în aeroporturi»

Directorul ANPC susține că Blue Air a încercat să se erijeze de la plata amenzilor și datoriilor. Reprezentanții companiei au declarat că vor să părăsească piața din România și să construiască de la zero o nouă companie, aspect ce i-ar fi scutit de la plata fabuloasei sume de două milioane de euro.

Vezi și: Blue Air suspendă toate zborurile care pleacă din România, începând de astăzi

«Cred că amenda era cea mai mică din întreaga sumă pe care dânșii ar fi trebuit să o pună la dispoziția consumatorilor. Ne-au răspuns, de unde promiseseră că vor majora suma zilnică, ne-au răspuns la un moment dat, printr-o altă adresă, că rămân totuși la suma de 15.000 de euro pe zi. Nici aceea nu știm dacă a fost sau nu respectată, urma să vedem și să putem analiza acesta lucru la momentul la care se vor prezenta, dacă se vor prezenta, la invitația lansată de autoritatea noastră.

[Un reprezentant] Ne-a informat în prezența mai multor colegi, eram și eu de față, când ne-a spus că ei iau inclusiv în calcul părăsirea pieții cu această companie și redeschiderea uneia noi. Nu-mi aduc aminte, era ceva cu „Jet”, n-am reținut numele exact. Dar, iată că lucrurile se apropie de un deznodământ cumva predictibil.» a menționat președintele ANPC pentru Digi24. 

«Nu au mai achitat facturile de kerosen»

De asemenea, Horia Constantinescu, președintele ANPC, a declarat că Blue Air a rămas în urmă cu plata facturilor la combustibil 

«Din informațiile noastre, dânșii nu au mai achitat în ultima perioadă facturile de kerosen. Asta ne spune parte dintre angajații domniilor lor, cei care se consideră și ei vătămați alături de cei 73 de mii de consumatori. La acest moment, putem să vă spunem, în varianta cea mai oficială cu putință, că în această săptămână am lansat o nouă invitație către cei de la Blue Air, pentru a verifica respectarea măsurilor.» a mai adăugat Horia Constantinescu, potrivit sursei citate. 

Reacția oficială a companiei Blue Air

La data de 6 septembrie, compania Blue Air a anunțat că a suspendat toate cursele din cauza unei popriri pe cont a Administrației Fondului pentru Mediu. 

„Blue Air se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate a pleca de pe Aeroporturilor din România, până Luni, 12 Septembrie 2022.

Toate zborurile planificate din afara României către orice aeroport din Romania, astăzi, 6 septembrie 2022, vor fi operate conform orarului publicat.

Din păcate, această blocare a tuturor conturilor bancare ale Blue Air a venit la scurt timp după declarațiile publice și instigările directe de „nu mai cumpăra bilete Blue Air” propagate în spațiul public de către un reprezentant cu rang înalt al Statului Român, respectiv Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). " se arată în comunicatul emis de Blue Air. 

Blue Air este o companie low-cost, cu o activitate de 17 ani în domeniu, care de-a lungul timpului a transportat peste 32 de milioane de pasageri și a zburat peste 340 milioane de kilometri. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net