Ce impresie are un cuplu din Sri Lanka la un an și jumătate după ce s-a mutat în România: „De aceea ne-am apucat să învățăm limba română”

Un cuplu din Sri Lanka a decis să se mute în România, mai exact în Pitești. Rajiv și Sandy au descoperit că pot să ducă viața la care au visat mereu în țara noastră. Deși la început nu le-a fost ușor, cei doi au studiat, iar mai apoi și-au găsit de muncă, scrie adevărul.ro

Cuplul din Sri Lanka Foto: Facebook
Cuplul din Sri Lanka Foto: Facebook

Au decis să se mute în România

Sunt tot mai mulți străini care aleg să vină în țara noastră pentru studii sau pentru a lucra. Printre aceștia se numără și Rajiv Emmanuel Devadowson, în vârstă de 39 de ani, și Sandareka (Sandy) De Silva, doi cetățeni din Sri-Lanka care au ales să se stabilească în România.

Aventura lor pe meleagurile țării noastre a început în urmă cu un an și jumătate, atunci când au ajuns la Pitești pentru studii. Cei doi au fost convinși să ia această decizie radicală de niște români care le vizitaseră țara de mai multe ori. S-au împrietenit cu aceștia, iar în urma discuțiilor purtate au luat decizia de a veni să studieze în țara noastră.

Ce i-a determinat să se mute în țara noastră

Cei doi tineri și-au lăsat joburile pe care le aveau la o bancă din țara lor și s-au hotărât să înceapă o nouă viață în România. Criza economică și viața tot mai grea din Sri-Lanka i-a determinat să facă acest pas. 

Am auzit de România prin intermediul prietenei mele, Ioana. Ne cunoaștem de aproape opt ani, după ce a vizitat de mai multe ori Sri Lanka. A văzut că viața devine un pic mai dificilă și ne-a îndrumat să venim în România pentru că viața este mai bună. A văzut cât de mult muncim și ne-a zis că putem duce o viață mai bună și câștiga mai mult în România”, a povestit Sandy.

Cei doi s-au stabilit în Pitești 

Rajiv și Sandy sunt căsătoriți de aproape trei ani. La recomandările prietenei lor românce, cei doi au ajuns la Pitești, unde s-au înscris la Programul pregătitor de limbă română de la Centrul Universitar Pitești. După absolvire, Rajiv a început să studieze Informatică, iar Sandy urmează Științele Educației.

În ciuda faptului că au avut mari emoții la început, lucrurile au mers bine pentru cei doi sri-lankezi, ei beneficiind de sprijinul oamenilor. Astfel, ei au reușit să se adapteze rapid la stilul de viață din România. În plus, pentru a învăța mai bine limba română, ei au reușit să se angajeze și la o editură din județul Argeș. În prezent, Rajiv lucrează ca interpret lingvistic pentru Serviciul de Imigrări din Timișoara, fiind ajutat uneori și de soția sa, care este și ea implicată activ ca voluntar în cadrul unor proiecte ale universității.

„Mergem doar în vizită în Sri Lanka"

Cei doi sunt de-a dreptul fascinați de România și spun că este țara unde se simt fericiți și împliniți. Rajiv și Sandy nu și-au uitat originile, dar se pare că nu au de gând să se întoarcă în Sri-Lanka. „O să mergem doar în vizită în Sri Lanka, nu o să ne mai întoarcem. De aceea ne-am apucat să învățăm limba română”, au mai spus cei doi.

În România sunt acum aproximativ 15.000 de persoane din Sri Lanka. Viața aici este mult mai bună. Oamenii sunt cumsecade, nu sunt lupte, conflicte, nimic împotriva culorii pielii”, spune Rajiv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net