Ce materie nouă vor studia elevii de liceu din România. Iohannis a promulgat legea

Ultima actualizare:

Elevii din România vor studia o materie nouă, după ce Klaus Iohannis a promulgat legea privind introducerea disciplinei opţionale „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România”, conform Adevărul.ro.

Eelevii de liceu din România vor studia o materie nouă
Eelevii de liceu din România vor studia o materie nouă

Legea inițiată de Marilen Gabriel Pirtea a fost promulgată de șeful statului, vineri, 4 noiembrie. Materia ar urma să fie studiată doar de elevii din anii terminali de liceu.

„Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România” va fi disciplină opțională la decizia școlii, din anul școlar 2023-2024.

Istoria Revoluţiei din 1989, materie opțională la liceu

Programa şcolară, manualele, materialele didactice şi metodologiile specifice pentru disciplina „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România” se elaborează de către Ministerul Educaţiei, în urma consultărilor cu reprezentanţi ai organizaţiilor de revoluţionari, precum Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989, sau alte organizaţii timişorene ale revoluţionarilor din decembrie 1989, cu reprezentanţi ai Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 sau ai altor instituţii reprezentative şi se aprobă prin ordin al ministrului Educaţiei, se arată în actul normativ semnat de Klaus Iohannis.

Cadrele didactice care vor preda această materie nouă pot beneficia de pregătire profesională şi cursuri de perfecţionare de specialitate în cadrul cursurilor universitare specializate.

Până la începutul anului şcolar 2023 - 2024, Ministerul Educaţiei va emite ordinul de ministru cuprinzând decizia de introducere a disciplinei, dar şi cu privire la programa şcolară, manualele, materialele didactice şi metodologiile specifice pentru disciplina „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România”, aferente curriculumului la decizia şcolii, ce va fi adoptată şi publicată de Ministerul Educaţiei, scrie Adevărul.

Trei materii opționale pentru elevii de liceu, începând din 2022

Din acest an, elevii de liceu studiază la școală trei discipline noi. Toate cele trei materii sunt opționale. Este vorba de:

  • Educație digitală și abilități media
  • Educație incluzivă și Dezvoltarea gândirii critice 
  • Strategii metacognitive

Potrivit programei, evaluarea la disciplina Educație digitală se va realiza, de regulă, prin interviuri, portoflii, jurnale de lectură, dar și proiecte, în timp ce la Educație incluzivă este nevoie de un portofoiu digital compus din fotografii, înregistrări video și audio axate pe diversitatea culturală și socială, conform Adevărul.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net