BAC 2022. Câți elevi au obținut nota 10? Județele care s-au făcut de râs

Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că peste 89.000 de candidați au promovat examenul de Bacalaureat 2022. Doar un număr infim dintre aceștia au obținut nota zece. Totodată, câteva județe s-au făcut de râs, având o rată de promovare foarte mică.

BAC 2022 a avut cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani
BAC 2022 a avut cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani

La prima strigare, examenul de bacalaureat de anul acesta pare să fie un succes. Într-o conferință de presă ținută luni, 27 iunie, Sorin Cîmpeanu a anunțat că rata de promovare este de 73,3%, adică cel mai ridicat nivel de promovare din ultimii 10 ani.

Vezi și Rezultate BAC 2022. Cum afli imediat ce notă ai luat

„Voi începe prin a felicita toți cei 89.000 de candidați reușiti la examen în această sesiune. Anul trecut am avut 86.000 de candidați reușiți, cu aproape 3.000 mai puțin. (...)Subiectele nu au fost mai dificile sau mai ușoare față de alți ani. Rezultatele bune se datorează și simplificării materiei de exemen, prin eliminarea conținuturilor din perioada în care școlile au fost închise”, a precizat ministrul.

Poate te interesează și faptul că Peste 40.000 de absolvenți de liceu nu s-au înscris la BAC

Cele mai ridicate rate de promovare au fost înregistrate în Cluj (85,1%), în Iași (81,7%), Galați (81,6%) și Brăila (81,3%). Bucureștiul a avut o rată de promovare de 77,4%, adică „peste medie, dar nu în top”, potrivit lui Cîmpeanu.

Județele cu cea mai mică rată de promovare la BAC 2022. Câți elevi au luat nota 10?

Cei mai silitori elevi au reușit să obțină nota maximă. În total au fost 162 de candidați care au primit media 10. Dintre aceștia, 30 se află în București.

„Îi felicit și pe cei 162 de candidați care au obținut media 10. În top conduce Bucureștiul cu 30 de note de 10, urmează Prahova cu 15 note de 10, Galați și Vâlcea cu câte 9 note de 10, iar Cluj și Iași au câte 8 note de 10”, a precizat Cîmpeanu.

Județele cu cea mai scăzută rată de promovare sunt Ilfov, cu 47%, Giurgiu, 55%, Călărași - 53%. Din păcate, sunt câteva județe în care nu s-a înregistrat nicio medie de 10: Alba, Brașov, Argeș, Timiș, Ilfov, Călărași, Giurgiu și Tulcea.

Rata de promovare în urban a fost de 82,7%

În rural, rata de promovare a fost de 69,2%, iar în urban de 82,7%, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care a precizat că această comparație „este făcută pentru promoția curentă.”

Anul trecut, rezultatele la BAC au adus o rată de promovare, înainte de contestații, de 67,8%. În cele din urmă, rata de promovare a fost 73,9%, cu 2,5%, comparativ cu aceeași etapă din sesiunea iunie-iulie 2020.

Ce rezultate au obținut vedetele la BAC? Bianca Drăgușanu a luat o notă incredibilă la BAC! «Câștig bani pentru că sunt deșteaptă»

Rezultatele examenului de bacalaureat pot fi contestate pe 27 iunie, între orele 12:00 și 18:00, rezultatele finale fiind aşteptate la 1 iulie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net