Doar 6% din elevi scriu corect românește! Ministrul Sorin Cîmpeanu a prezentat concluziile de după Evaluarea Națională

Ziua de joi, 23 iunie 2022, a fost una importantă pentru cei 155.561 de candidați care au susținut Evaluarea Națională. A fost momentul perfect pentru o evaluare a nivelului de cunoștințe al generației. Iar Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a tras un serios semnal de alarmă.

Ministrul Educației e îngrijorat de situația învățământului românesc
Ministrul Educației e îngrijorat de situația învățământului românesc

Foto: Mediafax

Conform unei prezentări făcute de oficial într-o conferință de presă, rezultatele sunt îngrijorătoare: doar 6% dintre elevi au putut să scrie perfect româneşte iar 57% dintre elevi au probleme de scriere corectă, de ortografie şi de punctuaţie! ”Este o concluzie tristă, dar importantă pentru a şti ce avem de făcut. Mai exact, verbele a vrea, a fi, sau substantivul stradă, adjectivul mândru sau acordul pronumelui cu substantivul, 14% nu ştiu să scrie corect niciunul din cuvintele date la forma cerută” a spus Sorin Cîmpeanu, conform news.ro.

Citește și: Elevii de a 8-a, după prima probă a Evaluării Naționale: „A fost pe distracţie!"

21% dintre copii nu știu verbele

La un alt punct din lucrare, doar 43% dintre elevi au știut să identifice verbele. ”21% nu au identificat nici măcar un verb”, a mai spus el. Cîmpeanu a precizat că un alt rezultat arată că ”doar 37% dintre elevi au ştiu să identifice corect o propoziţie principală şi una atributivă. Alte observaţii, 8% dintre elevi nu pot identifica o informaţie prezentată explicit în primul enunţ al unui text dat. 57% dintre elevi au probleme de scriere corectă, de ortografie şi de punctuaţie”, a mai spus ministrul.

Află mai multe despre: Schimbările pentru anul școlar 2022 - 2023. Ce propune ministrul Educației

În privinţa subiectelor la Matematică, ministrul a spus că 15% dintre elevi nu au răspuns corect la punctul 1 de la subiectul 1, şi anume rezultatul calculului 10 plus 10 împărţit la 10! ”Este o concluzie tristă”, a completat ministrul Educaţiei, care și-a pus și un semn mare de întrebare: ”Acest subiect a fost gândit ca având cel mai scăzut nivel de dificultate, şi totuşi el a pus probleme pentru 15% dintre elevi. Se naşte în mod firesc întrebarea în ce măsură profesorii s-au ocupat de aceşti elevi, ştiut fiind faptul că începând cu clasa a V-a acest lucru ar fi trebuit descoperit şi remediat”.

Notele de peste 5, record absolut în ultimii 10 ani

Pe de altă parte, în ciuda acestor concluzii alarmante, notele de peste 5 au fost la un maxim absolut în raport cu ultimii 10 ani! Ministrul a precizat că este vorba de un procent de 82,3%, mai exact este vorba de 122.166 de elevi care au luate medii peste 5 anul acesta, înainte de contestaţii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net