Doar 6% din elevi scriu corect rom├óne╚Öte! Ministrul Sorin C├«mpeanu a prezentat concluziile de dup─â Evaluarea Na╚Ťional─â

Ziua de joi, 23 iunie 2022, a fost una important─â pentru cei 155.561 de candida╚Ťi care au sus╚Ťinut Evaluarea Na╚Ťional─â. A fost momentul perfect pentru o evaluare a nivelului de cuno╚Ötin╚Ťe al genera╚Ťiei. Iar Ministrul Educa╚Ťiei, Sorin C├«mpeanu, a tras un serios semnal de alarm─â.

image
Ministrul Educa╚Ťiei e ├«ngrijorat de situa╚Ťia ├«nv─â╚Ť─âm├óntului rom├ónesc

Foto: Mediafax

Conform unei prezent─âri f─âcute de oficial ├«ntr-o conferin╚Ť─â de pres─â, rezultatele sunt ├«ngrijor─âtoare: doar 6% dintre elevi au putut s─â scrie perfect rom├óne┼čte iar 57% dintre elevi au probleme de scriere corect─â, de ortografie ┼či de punctua┼úie! ÔÇŁEste o concluzie trist─â, dar important─â pentru a ┼čti ce avem de f─âcut. Mai exact, verbele a vrea, a fi, sau substantivul strad─â, adjectivul m├óndru sau acordul pronumelui cu substantivul, 14% nu ┼čtiu s─â scrie corect niciunul din cuvintele date la forma cerut─âÔÇŁ a spus Sorin C├«mpeanu, conform news.ro.

Cite╚Öte ╚Öi:┬áElevii de a 8-a, dup─â prima prob─â a Evalu─ârii Na╚Ťionale: ÔÇ×A fost pe distrac┼úie!"

21% dintre copii nu știu verbele

La un alt punct din lucrare, doar 43% dintre elevi au ╚Ötiut s─â identifice verbele. ÔÇŁ21% nu au identificat nici m─âcar un verbÔÇŁ, a mai spus el. C├«mpeanu a precizat c─â un alt rezultat arat─â c─â ÔÇŁdoar 37% dintre elevi au ┼čtiu s─â identifice corect o propozi┼úie principal─â ┼či una atributiv─â. Alte observa┼úii, 8% dintre elevi nu pot identifica o informa┼úie prezentat─â explicit ├«n primul enun┼ú al unui text dat. 57% dintre elevi au probleme de scriere corect─â, de ortografie ┼či de punctua┼úieÔÇŁ, a mai spus ministrul.

Afl─â mai multe despre:┬áSchimb─ârile pentru anul ╚Öcolar 2022 - 2023. Ce propune ministrul Educa╚Ťiei

├Än privin┼úa subiectelor la Matematic─â, ministrul a spus c─â 15% dintre elevi nu au r─âspuns corect la punctul 1 de la subiectul 1, ┼či anume rezultatul calculului 10 plus 10 ├«mp─âr┼úit la 10! ÔÇŁEste o concluzie trist─âÔÇŁ, a completat ministrul Educa┼úiei, care ╚Öi-a pus ╚Öi un semn mare de ├«ntrebare: ÔÇŁAcest subiect a fost g├óndit ca av├ónd cel mai sc─âzut nivel de dificultate, ┼či totu┼či el a pus probleme pentru 15% dintre elevi. Se na┼čte ├«n mod firesc ├«ntrebarea ├«n ce m─âsur─â profesorii s-au ocupat de ace┼čti elevi, ┼čtiut fiind faptul c─â ├«ncep├ónd cu clasa a V-a acest lucru ar fi trebuit descoperit ┼či remediatÔÇŁ.

Notele de peste 5, record absolut în ultimii 10 ani

Pe de altă parte, în ciuda acestor concluzii alarmante, notele de peste 5 au fost la un maxim absolut în raport cu ultimii 10 ani! Ministrul a precizat că este vorba de un procent de 82,3%, mai exact este vorba de 122.166 de elevi care au luate medii peste 5 anul acesta, înainte de contestaţii.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!

cub andreea esca (1) png
zodiac 600x400 jpeg
the sandman jpg
archie battersbee jpg
nikita de romania jpg
4 britney spears 5 jpg jpeg
cub laura cosoi png
artista lacul morii 3 PNG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
zodiac 600x400 jpeg
calendar ortodox 2021 08 august sfantul ierarh emilian marturisitorul episcopul cizicului png
untold jpeg
depresie coronavirus sinucidere jpeg
artista lacul morii 3 PNG
metrou piata unirii 0 jpeg