Doar 6% din elevi scriu corect rom├óne╚Öte! Ministrul Sorin C├«mpeanu a prezentat concluziile de dup─â Evaluarea Na╚Ťional─â

Ziua de joi, 23 iunie 2022, a fost una important─â pentru cei 155.561 de candida╚Ťi care au sus╚Ťinut Evaluarea Na╚Ťional─â. A fost momentul perfect pentru o evaluare a nivelului de cuno╚Ötin╚Ťe al genera╚Ťiei. Iar Ministrul Educa╚Ťiei, Sorin C├«mpeanu, a tras un serios semnal de alarm─â.

image
Ministrul Educa╚Ťiei e ├«ngrijorat de situa╚Ťia ├«nv─â╚Ť─âm├óntului rom├ónesc

Foto: Mediafax

Conform unei prezent─âri f─âcute de oficial ├«ntr-o conferin╚Ť─â de pres─â, rezultatele sunt ├«ngrijor─âtoare: doar 6% dintre elevi au putut s─â scrie perfect rom├óne┼čte iar 57% dintre elevi au probleme de scriere corect─â, de ortografie ┼či de punctua┼úie! ÔÇŁEste o concluzie trist─â, dar important─â pentru a ┼čti ce avem de f─âcut. Mai exact, verbele a vrea, a fi, sau substantivul strad─â, adjectivul m├óndru sau acordul pronumelui cu substantivul, 14% nu ┼čtiu s─â scrie corect niciunul din cuvintele date la forma cerut─âÔÇŁ a spus Sorin C├«mpeanu, conform news.ro.

Cite╚Öte ╚Öi: Elevii de a 8-a, dup─â prima prob─â a Evalu─ârii Na╚Ťionale: ÔÇ×A fost pe distrac┼úie!"

21% dintre copii nu știu verbele

La un alt punct din lucrare, doar 43% dintre elevi au ╚Ötiut s─â identifice verbele. ÔÇŁ21% nu au identificat nici m─âcar un verbÔÇŁ, a mai spus el. C├«mpeanu a precizat c─â un alt rezultat arat─â c─â ÔÇŁdoar 37% dintre elevi au ┼čtiu s─â identifice corect o propozi┼úie principal─â ┼či una atributiv─â. Alte observa┼úii, 8% dintre elevi nu pot identifica o informa┼úie prezentat─â explicit ├«n primul enun┼ú al unui text dat. 57% dintre elevi au probleme de scriere corect─â, de ortografie ┼či de punctua┼úieÔÇŁ, a mai spus ministrul.

Afl─â mai multe despre: Schimb─ârile pentru anul ╚Öcolar 2022 - 2023. Ce propune ministrul Educa╚Ťiei

├Än privin┼úa subiectelor la Matematic─â, ministrul a spus c─â 15% dintre elevi nu au r─âspuns corect la punctul 1 de la subiectul 1, ┼či anume rezultatul calculului 10 plus 10 ├«mp─âr┼úit la 10! ÔÇŁEste o concluzie trist─âÔÇŁ, a completat ministrul Educa┼úiei, care ╚Öi-a pus ╚Öi un semn mare de ├«ntrebare: ÔÇŁAcest subiect a fost g├óndit ca av├ónd cel mai sc─âzut nivel de dificultate, ┼či totu┼či el a pus probleme pentru 15% dintre elevi. Se na┼čte ├«n mod firesc ├«ntrebarea ├«n ce m─âsur─â profesorii s-au ocupat de ace┼čti elevi, ┼čtiut fiind faptul c─â ├«ncep├ónd cu clasa a V-a acest lucru ar fi trebuit descoperit ┼či remediatÔÇŁ.

Notele de peste 5, record absolut în ultimii 10 ani

Pe de altă parte, în ciuda acestor concluzii alarmante, notele de peste 5 au fost la un maxim absolut în raport cu ultimii 10 ani! Ministrul a precizat că este vorba de un procent de 82,3%, mai exact este vorba de 122.166 de elevi care au luate medii peste 5 anul acesta, înainte de contestaţii.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

piscina borcea pelinel jpg
ana crudu familie nunta jpg
rechin taur jpeg
292012189 604643087687535 7824427819398321270 n jpg
simona gherghe jpg
foto2 viviana si fetele jpg
5 brooklyn beckham si nicola peltz 3 jpg jpeg
Marie Helvin a pozat pentru marca JD Williams, ├«n lenjerie intim─â din satin ┼či m─âtase  jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
probleme de sanatate batrani jpeg
calendar ortodox 2021 5 iulie sfantul cuvios atanasie athonitul png
rechin taur jpeg
rechini marea rosie2 png
image png
peter imre2  crop 1656742777 jpeg