Ce mită uriașă era cerută pentru angajări în Spitalul de Urgență din Botoșani! Deja au fost reținute 11 persoane

Procurorii DNA au făcut percheziții la Spitalul Județean de Urgență din Botoșani. Au fost reținute 11 persoane, printre care și fostul manager al spitalului, demis în vară, după ce Alexandra, o tânără însărcinată a murit acolo. Și alte detalii șocante au ieșit acum la iveală. Se pare că cei de la conducerea spitalului cereau o mită cuprinsă între 8.000 și 15.000 de euro pentru un post în unitatea medicală. Se cereau bani pentru orice angajare. Inclusiv pentru postul de brancardier. 

Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani Foto: Facebook
Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani Foto: Facebook

Rețineri în mega-dosarul de corupție din Botoșani

Procurorii DNA au făcut 92 de percheziții în tot județul Botoșani. Au fost făcut 11 rețineri în mega-dosarul de corupție din Botoșani care vizează șefi din spital, dar și de la Consiliul Județean. Printre cei reținuți se numără și fostul manager al spitalului, demis în vară, după ce Alexandra, o tânără însărcinată a murit acolo din cauza dezinteresului personalului medical.

Cu cât se "vindea" un post de asistent medical la Spitalul din Botoșani

Și alte detalii incredibile au ieșit la iveală cu privire la mita care se dădea în spitale. Potrivit g4media.ro, un post de asistent medical la Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani putea fi cumpărat în perioada 2018 – 2023 cu sume cuprinse între 8.000 și 15.000 de euro, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Potrivit acestora, valoarea mitei a crescut  în ultimii ani. În 2020, un post de asistent era 8.000, în 2022, 10.000 euro, în 2023, 15.000 euro. Angajările erau făcute în funcție de cine oferă suma de bani cea mai mare și cine are pila cea mai puternică în interiorul sistemului. Meționăm că se cereau bani pentru orice angajare, de la brancardieri la managerul unității medicale.

Potrivit procurorilor, candidații primeau subiectele și rezolvările, iar una din condițiile pentru ca un candidat să poată fi ajutat să promoveze concursul și să obțină postul dorit era aceea ca persoana să treacă de proba de scrisă cu nota minimă, de 7,00. 

Percheziții în casa șefei Consiliului Județean

Pe lângă cel mai mare spital din județ, procurorii DNA au ajuns și în casa și în birourile șefei Consiliului Județean, dar și a PSD Botoșani. Doina Fedorovici spune că nu știe nimic despre mecanismul de angajare pe bani frumoși despre care vorbesc procurorii DNA.

„A fost efectuată o percheziție domiciliară, după cum ați văzut și dumneavoastră, am pus la dispoziție toate documentele solicitate de către organele abilitate. Consiliul Județean nu face parte din această speță, înțelegem că este vorba de o unitate spitalicească. Nu au fost ridicate înscrisuri sau documente oficiale. Au fost și la mine acasă și de asemenea nu au fost ridicate niciun fel de documente”, a declarat fosta senatoare PSD Doina Federovici, scrie Digi24.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net