Trăiește pe picior mare, dar ia mită de la bolnavii de cancer. Ce salariu are șefa de la Oncologie care a luat 62 de șpăgi într-o săptămână

Șefa unei secții de Oncologie dintr-un spital public din țară a fost reținută după ce a luat mită de 62 de ori într-o săptămână. Situația revoltătoare de la Suceava dezvăluie un adevărat focar de corupție.

doctor spaga plic pacient jpeg

Șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean a fost arestată preventiv pentru că ar fi cerut bani de la bolnavii de cancer. După acest episod, în presa locală, au apărut detalii despre o campanie anti-mită desfășurată chiar în instituție care i-a deranjat pe medici.

Pe site-ul spitalului fusese publicat în 2018 un regulament anticorupție. Doi ani mai târziu, presa a scris că unii medici au avut reacții furioase referitor la această campanie.

Ce salariu are șefa de la Oncologie. Reacția colegilor ei într-o campanie anti-mită

În acea campaniei, se pare că medicii ar fi încercat chiar să rupă afișele lipite pe holurile spitalului. Este un semnal că cele peste 60 de forme de mită pe care le-a primit doctorița într-o singură săptămână nu sunt un caz izolat, transmite digi24.

Vă reamintim că șefa de la Oncologie a spitalului din Suceava a fost arestată după ce a fost prinsă în flagrant. După ce i-au percheziționat cabinetul medical și mașina, anchetatorii spun că au găsit dovezi pentru 64 de acte de luare de mită. 62 dintre acestea s-ar fi petrecut în doar o săptămână din luna decembrie.

Aceasta ar fi primit bani de la bolnavii de cancer, dar și alimente și bomboane. Este interesant și faptul că șefa secției de Oncologie are un salariu lunar de 17.500 de lei (aproximativ 3.500 de euro) la spitalul județean, la care se adaugă venituri obținute de la două clinici private, conform declarației de avere.

Ministrul Rafila: „Avem toleranţă zero pentru luare de mită”

Într-o interveniție pe tema acestui caz, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că are „toleranţă zero” faţă de medicii care primesc mită de la pacienţi.

„Faptul că, în anul 2019, s-a mărit consistent venitul personalului medical, în special al medicilor, ar trebui să constitue element stimulativ ca să evităm astfel de situaţii. Avem toleranţă zero pentru luare de mită, pentru că despre asta discutăm.

Condiţionarea actului medical, mai ales pentru pacienţii cu boli deosebit de serioase, cum sunt pacienţii oncologici, mie mi se pare greu de înţeles ca şi mecanism de gândire şi mecanism comportamental. Nu putem să acceptăm acest lucru”, a spus Rafila, la Digi24.

Totodată, ministrul spune că trebuie schimbată și mentalitatea oamenilor care „vor să-și arate recunoștința față de medici” dându-le bani sau bunuri.

„Cred că sunt două tipuri de acceptare, e posibil să existe astfel de situaţii, dar e vorba şi de o mentalitate generală în societate. Ani de zile - şi vă spun, am avut şi eu suficiente situaţii în timp, în care omul se simte mai sigur dacă îşi exprimă recunoştinţa faţă de medic într-un astfel de mod în care oferă un bun material sau bani pentru un act medical.

Avem mult de lucrat în această zonă, în care să lămurim şi cred că pe măsură ce se schimbă şi generaţiile, văd că mentalitatea la generaţiile tinere este alta, nu mai acceptă acest tip de comportament”, a transmis ministrul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
cub horoscop bani
barbat suparat jpg
lidia fiica corneliu vadim tudor cum isi serba tatal ei ziua de nastere 802328 jpg
America Express Andreea Balan si Andreea Antonescu 6 amuleta Foto Antena 1 jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
cub cornel Ilie png
image
image
image
image
image
image
Fratii Tate escortati de politisti la iesirea din sediul DIICOT 26 ianuarie FOTO Inquam Photos Sabin Cirstoveanu
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
facebook messenger jpeg
gun 4560173 960 720 jpg