Cu cât e plătit un gunoier în România și de ce se bat americanii pe un astfel de job

Ultima actualizare:

Nu credem că există cineva în România care să-și dorească să fie gunoier, însă această meserie este absolut vitală pentru orice localitate, indiferent de mărimea ei. Căci, fără acești oameni care să măture străzile, care să adune gunoiul, care să descarce tomberoanele și să transporte deșeurile la reciclare sau la groapa de gunoi nu am mai putea duce o viață normală. 

Meseria de gunoier este cea mai prost plătită în România. În SUA, se câștigă și 70.000 dolari pe an
Meseria de gunoier este cea mai prost plătită în România. În SUA, se câștigă și 70.000 dolari pe an

Este o meserie dezagreabilă, istovitoare, care presupune mult efort fizic și, după cum bănuim cu toții, este printre cele mai prost plătite. O persoană care lucrează în acest domeniu primește un salariu minim pe economie, însă beneficiază și de un spor de rușine, de 15% din salariul de bază. 

Salariile muncitorilor în servicii de colectare deşeuri şi materiale reciclabile variază. 

Potrivit salariulmeu.org, aceste persoane primesc sume lunare cuprinse între 1.555 RON și 2.298 RON. Însă, cu cât vechimea în muncă este mai mare, cu atât crește și salariul. Prin urmare, după cinci ani vechime la locul de muncă, salariul unei persoane care muncește în domeniul salubrizării poate ajunge la 2.688 RON pe lună, luând în considerare o săptămână de lucru de 40 ore, scrie cancan. 

Cât câștigă un gunoier în Germania și SUA

Dacă în România meseria de gunoier se numără printre cele mai prost plătite, altfel stu lucrurile în germania sau America. De exemplu, în Germania un gunoier are un salariu lunar de peste 3.000 de euro. La un calcul simplu, la finalul unui an, un astfel de angajat poate depăși fără probleme 35.000 de euro.

Mult mai bine plătiți sunt gunoierii din Statele Unite ale Americii. În orașul New York, un astfel de muncitor câștigă și 70.000 de dolari pe an. Această meserie este considerată în SUA drept una dintre cele mai valoroase. Gunoierii sunt considerați eroi și respectați, pentru că rezistă zilnic în condiții extrem de grele. la noi,în schimb, gunoierii sunt priviți cu dispreț, iar meseria este una dintre cele mai rușinoase. Muncitori din salubritate primesc chiar și un spor de rușine. 

Ce trebuie să faci ca să ajungi gunoier „de lux” la New York

Pentru a ajunge gunoier în New York, prima dată trebuie să te înscrii pe o listă de așteptare și pot trece ani până când se eliberează un post. Aproape 100.000 de persoane își depun CV-ul pentru un astfel de job. Asta, deși mai puțin de 1.000 de locuri sunt disponibile anual.  Colectarea gunoiului este al cincilea cel mai periculos job din America, conform statisticilor de la Bureau of Labor Statistics cu 34 de accidente fatale la o sută de mii de lucrători, în 2016.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net