Ce se întâmplă cu prețul carburanților în România? Anunțul important pentru șoferi

Chiar dacă scăderea nu este una semnificativă, benzina și motorina continuă să se ieftinească, însă nu pentru mult timp! Din păcate pentru șoferii din țara noastră, prețul carburanților urmează să crească, odată cu începerea sezonului de vacanță.

Prețul va crește de la 1 iulie / foto: Freepik
Prețul va crește de la 1 iulie / foto: Freepik

Din păcate, vara nu începe cu vești bune pentru șoferii din țara noastră! Prețul carburanților urmează să crească chiar de luna viitoare, exact când mulți români vor începe să plece în vacanțe!

Până atunci, scăderi mici ale prețurilor au putut fi sesizate de către șoferi. De exemplu, benzina s-a ieftinit cu 5% în luna precedentă, iar pentru un plin de 50 de litri vom scoate din buzunar cu 18 lei mai puțin. Motorina s-a ieftinit cu aproximativ 4%, așa că plătim mai puțin, cu 14 lei.

„E o ieftinire conjuncturală, generată în special de stocurile semnificative de carburanţi la nivel internaţional, care generează o scădere a preţurilor, în condiţiile în care cererea nu este foarte mare”, explică analistul economic Adrian Negrescu, potrivit Antena 3 CNN. Din păcate, începând cu luna viitoare, situația urmează să se schimbe.

Ce se va întâmpla cu prețul carburanților

Odată cu data de 1 iulie, prețul carburanților urmează să scadă, iar partea cea mai proastă pentru șoferi este că nu pot face nimic pentru a schimba situația. Aceste majorări au fost adoptate de către Guvern, chiar de anul trecut.

Astfel, dacă vrem să ne alimentăm mașina cu 50 de litri de benzină, în acest moment vom scoate din buzunar aproximativ 348 de lei. Odată cu 1 iulie, la această valoare se mai pot adăuga încă 20 de lei. Experții estimează că în fiecare zi, în țara noastră se consummă undeva în jur de 15 milioane de litri de carburant. Majorările vor ține de fiscalitatea locală, având loc să mai crească.

„Vom avea o majorare care ţine de fiscalitatea locală. Au spaţiu să mai crească, fără să ajungă la 8 lei pe litru”, a explicat expertul în energie, Eugenia Gușilov. Astfel, deși mulți români vor pleca în vacanțe în această perioadă, prețul carburanților va crește.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Nita jpg
image
image
image
image
image
image
ceapa cartofi jpg
lavanda 1 jpg
telefon jpg
mancare de fasole verde jpeg
Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg
femeie vara rochie inflorata shutterstock 77805982 jpeg
reguli noi aeroport jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net