Singura pădure colorată din Europa se regăsește în România. Este unul dintre cele mai fotografiate locuri din țară

În județul Gorj putem găsi un loc superb, unic în țara noastră, care devine tot mai popular printre turiștii din întreaga lume. Este vorba despre Pădurea Colorată, care a fost cel mai fotografiat loc din România, în 2021!

Acest loc unic se găsește în județul Gorj / Foto: Armand Landh
Acest loc unic se găsește în județul Gorj / Foto: Armand Landh

Creația artistului Mihai Țopescu, „Pădurea Colorată”, ori „Pădurea Paradisului”, este un manifest artistic împitriva defrișărilor. Însă, în ciuda frumuseții ei, locul s-a degradat, iar unii copaci au fost scrijeliți, ori vopsiți cu diferite însemne. De asemenea, turiștii care ajung aici lasă în urmă o mulțime de deșeuri.

„A devenit un loc de pelerinaj pentru turiști și în jurul ei au apărut și alte atracții turistice. Este un adevărat fenomen această pădure, care a fost votată, pe un site de profil, cel mai fotografiat obiectiv turistic din România, ceea ce este fantastic. Acest concept artistic este, în opinia mea, opera care l-a făcut cel mai cunoscut pe artistul Mihai Țopescu. Sunt mulți vizitatori care vin și din străinătate că viziteze acest loc special, care a devenit foarte cunoscut cu ajutorul Internetului”, a spus pictorul gorjean Arman Landh, potrivit adevarul.ro.

Pădurea Colorată se află în județul Gorj

Voluntarii au refăcut zona / Foto: Armand Landh
Voluntarii au refăcut zona / Foto: Armand Landh

Acest loc unic se găsește în localitatea Poienari, chiar lângă Dumul Național 67 și în zona graniței dintre  județele Gorj și Vâlcea. Anul trecut, câțiva artiști și voluntari, chiar și din străinătate, au venit aici pentru a reface acest loc. Nu mai puțin de 150 de voluntari au amplasat coșuri de gunoi în zonă, pentru ca pădurea să rămână curată.

„A fost o familie din Portugalia care ne-a ajutat la vopsirea copacilor. A mai fost prezentă o familie din București și alta din Râmnicu Vâlcea. Au aflat de această acțiune încântați de ideea de a reface acest loc.

Am vopsit acești copaci cu o vopsea ecologică. S-au degradat în timp din cauza intemperiilor, dar și a intervenției oamenilor de rea credință. Au fost vopsiți 600 de copaci. Au fost multe inscripții pe copaci, mulți oameni și-au lăsat amprenta. Chiar și în momentul în care noi vopseam, unii vizitatori au venit și se urcau cu picioarele pe niște pietre colorate, care reprezintă, în concepția artistului, umbrele arborilor tăiați. Ține de modul fiecăruia de acționa”, a mai explicat Landh.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
vasile banescu purtator de cuvant patriarhia romana jpeg
image
image
image
image
image
image
6 front Dacia 1 jpg
mangalia criminala jpg
lacey cea mai desteapta gaina jpg
bratari 7 chakre (1) jpg
vara caldura record 2024 jpg
Pod Giurgiu lucrari la carosabil 800x600 jpg
admitere liceu jpeg
slabire pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net