Un forcar de pestă porcină africană a fost depistat în România! Mii de animale urmează să fie sacrificate

O situație extrem de îngrijorătoare a fost depistată de către autoritățile din țara noastră la o fermă din județul Buzău! Un focar de pestă porcină africană a fost declarat de către Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău, iar la ferma afectată ar fi prezente undeva în jur de 3.000 de capete porc gras.

Focar de pestă porcină depistat în județul Buzău / foto: Shutterstock
Focar de pestă porcină depistat în județul Buzău / foto: Shutterstock

Din păcate, specialiștii de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au depistat o problemă extrem de gravă la o fermă de pe raza județului Buzău. Este vorba despre un caz de pestă porcină africană, iar prezența acesteia a fost confirmată deja de pe data de 1 iunie, conform adevarul.ro.

Autoritățile deja au explicat că au fost luate toate măsurile necesare, iar restricții au fost impuse la ferma afectată. De asemenea, specialiștii de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au anunțat că ancheta epidemiologică se află acum în desfășurare, iar la fermă ar fi 2.981 de capete de porc gras, iar confirmarea s-a făcut deja de la începutul lunii. Experții încearcă să afle cum s-a răspândit boala la această fermă din județul Buzău.

Caz de pestă porcină africană depistat în județul Buzău

De asemenea, specialiștii de la DSVSA doresc acum să determine vectorul de transmitere al virusului, cât și contextul în care pesta porcină africană a afectat animalele de la această fermă.

Un lucru foarte important pe care românii trebuie să îl știe despre această boală este faptul că pesta porcină africană este provocată de un virus extrem de rezistent, atât în alimente cât și mediu. El poate afecta toți porcii, indiferent dacă sunt sălbatici, ori domestici.

„Este un caz de pestă porcină africană confirmat la un agent economic de pe raza judeţului Buzău. Confirmarea s-a făcut în data de 1 iunie, s-au demarat toate acţiunile necesare, au fost impuse restricţii, ancheta epidemiologică este în desfăşurare. Vorbim despre 2.981 de capete porc gras. Focarul va fi asanat în totalitate”, a explicat Mirabela Cadar, specialist în cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Corina Cusa jfif
image
image
image
image
image
image
italia explozie jpeg
test iluzie1 jpg
furtuna fulgere meteo vreme FOTO Shutterstock
teste pentru stewardese jpeg
Palatul Parlamentului Casa Poporului FOTO Shutterstock
5 lidia fecioru jpg jpeg
dealul  Filopappou atena jpg
sabina poppaea imparatul nero jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net