Pericolul ascuns al suplimentelor cu ulei de pește! Ne pot provoca probleme grave

O mulțime de români au auzit de-a lungul vieții că uleiul de pește este un produs extrem de util pentru sănătate și că ne poate oferi conținutul necesar de vitamine, mai ales pentru copii, ori pentru cei cu un sistem imunitar slăbit. Cu toate acestea, un studiu recent indică faptul că uleiul de pește ne poate provoca probleme cardiovasculare grave.

Mulți români continuă să consume suplimente cu ulei de pește / foto: Pexels
Mulți români continuă să consume suplimente cu ulei de pește / foto: Pexels

Suplimentele cu ulei de pește sunt extrem de comune în țara noastră, iar generații întregi de români au auzit, de-a lungul vieții, că aceste produse au efecte benefice pentru sănătate. Recomandat copiilor, cât și celor care au un sistem imunitar slăbit, produsul rămâne extrem de căutat în farmacii, în special de cei care suferă de colesterol ridicat.

Cu toate acestea, potrivit specialiștilor, acest produs atât de comun în țara noastră poate ascunde efecte secundare extrem de periculoase pentru sănătatea noastră! Mai precis, el poate avea un efect de coagulare a sângelui, iar dacă dorim să luăm acest supliment, trebuie să vorbim înainte cu medicul. De asemenea, este foarte important să nu folosim suplimente cu ulei de pește pe termen lung.

Pericolul ascuns al suplimentelor cu ulei de pește

Din cauza sângelui îngroșat, ne putem confrunta cu probleme cardiace ce pot avea efecte letale, astfel că uleiul de pește, consumat pe termen lung, devine extrem de periculos pentru organism. „Nu știm exact modalitatea de a fi făcute, ele pot aduce un risc cardiovascular neașteptat. Cel mai mare pericol este promovarea lor”, spune medicul cardiolog Claudiu Stoicescu, potrivit observatornews.ro.

Pentru a putea beneficia de efectele pozitive ale nutrienților din uleiul de pește, este mult mai util să consumăm chiar carne de pește, în loc de suplimente. De exemplu, putem pregăti somon și macrou, care pe lângă nutrienții specifici, mai conțin și undeva în jur de 400 de mg de Omega 3. O capsulă cu ulei de pește conține de trei ori mai puțin, așa că introducerea peștelui în dietă, mai ales cel gras, este mult mai utilă decât am crede.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dugovics jpg
image
image
image
image
image
image
vulcan sicilia insula jpg
24 peglob maimuta jpeg
lesbos 2742990 1280 jpg
punctul de pensie jpg
moldova jpg
exit poll marea britanie jpg
image 2022 07 19 25686061 0 canicula jpg
depresie
image
actualitate.net
image
actualitate.net