Ce se întâmplă dacă îți speli părul cu Coca Cola. Nu te așteptai la așa ceva!

Ultima actualizare:

Băutura Coca Cola face minuni în privința părului. Coca-Cola este bogată în acid fosforic, ceea ce înseamnă că nivelul de pH este cu mult mai mic decât în șampoanele pe care le folosim zilnic. Astfel că, în momentul în care îți torni băutura pe păr, aceasta ți-l va face mai strălucitor.

Ce se întâmplă dacă te speli pe cap cu Coca Cola Foto: Pexels
Ce se întâmplă dacă te speli pe cap cu Coca Cola Foto: Pexels

Spălarea părului cu Coca Cola 

Coca Cola are și alte întrebuințări decât cele cunoscute de toată lumea. Băutura, favorita mexicanilor, se dovedește a fi și un element care poate fi inclus în rutina de spălare a părului. Datorită componentelor sale, poate oferi multe beneficii. 

Este de menționat că această tendință de a te spăla cu Coca Cola a apărut pe rețelele de socializare de către unii influenceri și YouTuberi, precum modelul britanic Suki Waterhouse, care a dezvăluit tuturor fanilor și urmăritorilor ei secretul pentru a-și păstra părul blond și cu valuri naturale. 

Ce se întâmplă cu părul după ce îl speli cu Coca Cola 

Potrivit experților în ingredientele pe care le conține Coca Cola, ceea ce se întâmplă dacă vă spălați părul cu acest tip de băutură răcoritoare este că acesta se usucă, ceea ce face ca el să își schimbe structura. Alți creatori de conținut subliniază că atunci când își spală părul cu Coca Cola, părul lor capătă un aspect mai hidratat.

Potrivit experților de la Institutul Medical Dermatologic, Coca Cola este o băutură răcoritoare acidă care are un pH scăzut care poate varia între 2,5 și 3, în comparație cu pielea, care are un pH de 5,5. Având această cifră scăzută, ceea ce face această băutură este că poate acționa ca un săpun, dar adevărul este că ceea ce se întâmplă atunci când vă spălați părul este că îl faceți să piardă umiditatea, ceea ce i-ar putea afecta structura. 

Poate avea și rezultate adverse 

Este necesar să menționăm că spălarea părului cu Coca Cola poate avea unele rezultate adverse asupra părului, deoarece așa cum am menționat, folosirea acestuia poate duce la deshidratarea acestuia. Așa că ai putea să faci acest lucru doar ocazional pentru a preveni uscarea părului. Pentru a evita acest lucru, încearcă să-i oferi părului câteva tratamente naturale, cum ar fi măștile hidratante.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net