De ce să pui Coca-Cola în detergentul de vase. Trucul care te va scăpa de o mare problemă

Știm foarte bine că nu ne încântă întotdeauna ideea că trebuie să spălăm vasele murdare de mâncare după o masă copioasă. Totodată, există multe ingrediente pe care le avem în bucătărie care pot fi folosite la curățarea veselei, însă acestea nu curăță eficient de multe ori, așa că apelăm la diverse trucuri pentru ca murdăria să dispară total. Află că un pahar de Coca-Cola înlocuieşte cu succes produsele de curăţare și te scapă de o mare problemă atunci când speli vasele.

De ce să pui Coca-Cola în detergentul de vase / Foto: Pixabay
De ce să pui Coca-Cola în detergentul de vase / Foto: Pixabay

Poți să nu mai arunci cu banii pe detergent de vase scump! Urmele de grăsime de pe crătiți sunt o adevărată provocare, chiar dacă folosești soluții chimice, dar iată că există o metodă mult mai la îndemână și eficientă pentru a curăța vasele murdare - Coca-Cola! Această băutură carbogazoasă este bună pentru îndepărtarea ruginii, a calcarului de pe chiuvete sau robinete, dar curăță eficient și grăsimea uscată de pe crătiți.

Coca-Cola te scapă de grăsime

Așadar, vei avea nevoie de: 50 ml detergent lichid, 50 ml Coca-Cola, un bol, o jumătate ceașcă de apă, o lingură de sare și o lingură bicarbonat de sodiu. Prima dată amestecați detergentul lichid cu Cola, apoi, într-un bol separat, amestecați apa cu sarea și bicarbonatul de sodiu, până ce se dizolvă toate. La final, le încorporați pe toate și obțineți un amestec pe care îl transferați într-un pulverizator.

Coca Cola va îndepărta grăsimea uscată și murdăria de pe acestea, deoarece topeşte grăsimea. Pur și simplu aplicați amestecul sau stropiţi oalele şi cratițele și lăsaţi lichidul să acţioneze câteva minute. După acţionare, grăsimea se înmoaie, iar vasele de bucătărie vor fi mai uşor de curățat. La final, vor arăta ca noi!

De asemenea, în combinație cu bicarbonatul de sodiu, băutura carbogazoasă va avea o reacție chimică și va face multă spumă. După ce se amestecă bine, se toarnă soluția într-o sticlă cu pulverizator și se aplică pe hotă, pe aragaz, în interiorul cuptorului sau pe cuptorul cu microunde. Se lasă să acționeze, pentru a dizolva grăsimea și urmele de mâncare arsă. Coca Cola se mai poate folosi și pentru a îndepărta depunerile de calcar de pe robinet, chiuvetă și cadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
fiat topolino jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net