La ce ajută, de fapt, gaura din cheița de la dozele de suc. Dovada că toată lumea o folosește greșit!

Coca-Cola este o băutură răcoritoare, carbogazoasă, produsă de The Coca-Cola Company, cu sediul în Atlanta, Georgia. Este vândută în peste 200 de țări. A fost inventată la sfârșitul secolului al XIX-lea (1886) de John Pemberton, un farmacist din Atlanta. Inițial a fost brevetată ca medicament. Mai târziu, licența a fost cumpărată de omul de afaceri, Asa Griggs Candler. Tacticile de marketing folosite de acesta au condus produsul spre dominarea pieței băuturilor răcoritoare în secolul al XX-lea.

Orificiul de la doza de suc este pentru paie, astfel vei bea mai ușor. Foto: Click.
Orificiul de la doza de suc este pentru paie, astfel vei bea mai ușor. Foto: Click.

De la ce provine aroma distinctivă a acestei băuturi

Aroma distinctivă de „cola” provine în principal din amestecul de zahăr, ulei de portocală, ulei de lămâie și vanilie, restul ingredientelor având doar contribuții minore. Firma producătoare, Coca-Cola Corporation, este cel mai mare consumator de extract natural de vanilie din lume.

Prima rețetă Coca-Cola a fost inventată în Columbus, Georgia, de către John Stith Pemberton, inițial ca un cocawine numit Pemberton's French Wine Coca în 1885. A fost vândută inițial ca un medicament brevetat pentru cinci cenți. Pemberton a susținut că băutura Coca-Cola a vindecat multe boli, inclusiv dependența de morfină, dispepsia, neurastenia, durerile de cap și impotența. 

La ce ajută orificiul cheițelor de la dozele de suc

Coca Cola la cutie este mai greu de băut, însă producătorii s-au gândit la o modalitate care să faciliteze acest lucru. Astfel, cheița de deschidere are un mic orificiu pentru a băga un pai de băut.

Nu știi ce să faci cu cheițele de la doze?

Ar trebui să nu mai arunci cheițele de la dozele de suc, acestea sunt foarte utile. De exemplu, poți curăța morcovii cu ele foarte ușor. 

Ce nu știai despre Coca-Cola

În lume există doar două țări unde Coca-Cola nu poate fi cumpărată sau vândută: Coreea de Nord și Cuba. Ambele țări se află sub embargouri comerciale cu SUA.  

În trecut, Coca-Cola a fost considerată un medicament-minune pentru tot felul de afecțiuni, inclusiv pentru sughițuri, colici, libido scăzut și pentru durerile cauzate de înțepăturile de meduză.

Studiile au dovedit că băutura, mai ales varianta dietetică, este un spermicid eficient. Cu toate acestea, Coca-Cola nu este indicată ca mijloc de contracepție.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net