Ce subiecte au picat la simularea de la matematică de la Evaluarea Națională

Elevii claselor a VIII-a au susținut, marți, 6 februarie, proba la matematică din cadrul Simulării Evaluării Naționale 2024. Lucrările elevilor vor fi scanate în clasă și corectate ulterior pe o platformă digitală. Simularea a început la ora 9, iar elevii au avut două ore alocate acestei probe. Iată ce subiecte au picat. 

Elevii au susținut a doua probă a Evalulării Naționale Foto: Inquam George Călin
Elevii au susținut a doua probă a Evalulării Naționale Foto: Inquam George Călin

Ce au avut de rezolvat elevii la matematică 

Elevii de clasa a VIII-a au primit 18 exerciții și probleme la simularea probei de Matematică de la Evaluarea Națională 2024. La primul Subiect au fost 5 itemi de tip grilă și unul de precizat dacă o afirmație este adevărată sau falsă. Subiectul al II-lea a fost integral grilă și majoritatea problemelor au fost de geometrie, scrie edupedu.ro. Iar la subiectul al III-lea itemii au solicitat scrierea pe foaia de examen a rezolvărilor complete. La problema de geometrie în spațiu, ultimul item, elevii au avut un cub.

Lucrările elevilor sunt corectate digital 

La simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată, după cum a anunțat Ligia Deca: „În plus, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click.”

Luni, cei de la Edupedu.ro, au scris că au fost probleme de supraîncărcare și blocaje la platforma pe care sunt urcate lucrările scanate ale elevilor de la simularea Evaluării Naționale 2024. Profesorii asistenți au fost îndrumați să scaneze local lucrările în prezența elevilor și să le încarce pe servere mai târziu. Ministerul Educației a transmis într-un comunicat de presâ că nu au fost blocaje, ci doar un scurt interval de timp în care nu a funcționat în parametri optimi.

Câte subiecte corectează un profesor 

Un profesor va avea de corectat, de regulă, 50 de lucrări de la simulările pentru Evaluarea Națională și Bac 2024, potrivit procedurii Ministerului Educației. În procedură se arată că profesorii pot evalua lucrările elevilor din laboratorul de informatică, din cancelarie, cabinetul disciplinei, precum și de acasă.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori corectori, iar aceștia sunt selectați, cu prioritate, dintre profesorii care au urmat Programul de formare continuă în vederea constituirii Corpului de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale, după cum se arată în procedură.

Câți elevi au dat simularea la Limba și Literatura Română 

Peste 164.000 de elevi au participat la prima probă a simulării pentru Evaluarea Națională 2024, desfășurată luni, 5 februarie în toată țara, transmite Ministerul Educației într-un comunicat de presă. Asta înseamnă că au lipsit aproape 12 mii de elevi, dintre cei înscriși anul acesta în clasa a VIII-a, potrivit datelor oficiale.

Anul trecut au lipsit aproape 13 mii de elevi de la simularea Evaluării Naționale, proba de limba română, potrivit datelor Ministerului Educației. Atunci, din au fost prezenți 164.009 elevi din totalul celor peste 177.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net