Ce sume uriașe au cheltuit aleșii pe deplasări exotice în 2022! Care sunt campionii vizitelor de lucru

Ultima actualizare:

Criza nu se simte atunci când vorbim de deplasările deputaților și senatorilor. Aceștia au continuat să meargă frecvent în vizite de lucru externe, iar destinațiile exotice au reprezentat cireașa de pe tort. Hai să vedem ce sume s-au cheltuit pe aceste deplasări și ce locații din America Centrală, Africa și Asia au bifat aleșii țării în ultima sesiune parlamentară.

Ce deplasări exotice au avut deputații și parlamentari
Ce deplasări exotice au avut deputații și parlamentari

Potrivit unui răspuns al Senatului pentru „Adevărul”, forul superior are alocați pentru 2022 nu mai puțin de 3,13 milioane de lei, în timp ce Camera Deputaților are 6,5 milioane lei.

Majoritatea deplasărilor au fost în țări europene, în care au loc întâlniri ale structurilor din care face parte și România. Mulți parlamentari au mers la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, în Franța, la Strasbourg, dar unii dintre aleși au prins bilete spre țări ca Rwanda, Panama sau Indonezia, conform Adevărul.ro.

Vezi și: Insula din Grecia fără români! „Încă nu a fost descoperită de «Melteanus Autenticus»"

Campionii sumelor decontate în ultima sesiune parlamentară

Cele mai mari sume decontate, dintr-o singură deplasare, sunt la Camera Deputaților, unde câțiva aleși au reușit să chelutie aproximativ 10.000 de euro dintr-un foc.  

  • Csoma Botond, șef de grup al UDMR - a decontat 51.109 lei pentru cele zece zile și jumătate în Statele Unite, pentru o „vizită oficială a unei delegații parlamentare”.
  • Pavel Popescu - 50.644 de lei pentru nouă zile și jumătate în Statele Unite.
  • Gabriela Horga (PNL), Alexandru Muraru (PNL), Robert Sighiartău (PNL) - 50.298 de lei, pentru vizita parlamentară de zece zile și jumătate în Statele Unite. 
  • Laura Vicol (PSD) - 48.708 lei, pentru nouă zile și jumătate în SUA.

La senat, primele două locuri sunt ocupate de Daniel Zamfir (PSD) și Marcel Vela (PNL), pentru care Senatul a cheltuit, în cele șase zile și jumătate cât au stat în SUA, câte 37.470 de lei. Nici Kovacs Irina (UDMR) nu s-a lăsat mai prejos. Pentru opt zile și jumătate în SUA, decontul a fost de 36.058 de lei.

Vezi și: Magazinele unde poate fi folosit ajutorul de 250 de lei! Pensionarii au voie la fast food, dar nu și în marile supermarketuri

Cea mai inedită destinație pentru vizite parlamentare. Un deputat a stat 17 zile în Rwanda

Sabin Sărmaș (PNL), președintele Comisiei de IT din Camera Deputaților, a fost în Rwanda, timp de 17 de zile, pentru a participa la Conferința Mondială pentru Dezvoltare în Domeniul Comunicaților. Suma plătită de Camera Deputaților – 33.946 de lei.

Vezi și: Mărirea pensiilor și a salariilor din anul 2023, lovitură grea pentru buget

Liberalul a mai avut o experienă exotică în acest an, când a fost timp de cinci zile și jumătate în Japonia, la cea de a treia reuniune de pregătire a „Organizației Regionale pentru Telecomunicații”. Suma decontată pentru evenimentul din Japonia: 42.644 de lei. În total, Sărmaș a avut în primele șapte luni, în medie, câte o deplasare pe lună.

America Centrală a fost la mare căutare

Mutăm continentul și găsim alte locuri spectaculoase unde s-au desfășurat vizite de lucru. Andi Grosaru (fost membru al Grupului minorităților) a efectuat, în luna martie, o vizită de lucru în Guatemala. El a participat la Forumul Parlamentar de Intelligence și Securitate. Totalul costurilor: 22.846 de lei.

O destinație exotică, la mare distanță de România, a fost vizita grupurilor de prietenie cu Indonezia. Ștefan Mușoiu și Iuliana Scântei au fost plecați cinci zile și jumătate în țara asiatică. Ștefan Mușoiu a decontat 21.303 lei, în timp ce Iuliana Scântei 21.374 de lei.

Dacă ne raportăm la numărul de deplasări, Nicu Fălcoi (USR) a fost cel mai „harnic”. Acesta a bifat opt plecări, șapte fiind în țări de pe „bătrânul continent” și una în Statele Unite ale Americii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net