Ce trebuie să plantezi în grădină, în luna mai. Vei avea o recoltă bogată după numai 1 lună jumate

În luna mai, este momentul potrivit pentru a planta sau semăna diverse legume, cu accent pe cele care vor asigura o recoltă bogată în timpul verii. Printre acestea se numără vărzoasele destinate pentru sezonul cald.

Legumele plantate în luna mai vor începe să dea roade rapid / foto: Pixabay
Legumele plantate în luna mai vor începe să dea roade rapid / foto: Pixabay

Este timpul potrivit pentru a planta răsaduri de roșii, ardei, castraveți și vinete în grădină, câmp sau chiar în spații protejate. Spre finalul lunii sau chiar mai devreme în cazul unor temperaturi neobișnuit de ridicate, se poate trece la semănatul porumbului dulce sau mărarului.

Roșiile și vinetele se plantează la începutul lunii

În prima parte a lunii, accentul cade pe solanacee, cum ar fi tomatele și vinetele, care se plantează sub formă de răsaduri și necesită atenție constantă în ceea ce privește udarea, dirijarea și prășitul pentru a asigura o recoltă generoasă.

Până în jurul datei de 20 mai, este momentul potrivit pentru a mai semăna fasolea și porumbul dulce și pentru a planta răsadurile de ardei.

După data de 20 mai, este momentul ideal pentru a planta varză pentru vară și varză creață. În această perioadă, guliile, castraveții, andivele, porumbul dulce, mărarul și fasolea verde pot fi, de asemenea, plantate.

Spre sfârșitul lunii mai, dar numai în condiții în care temperaturile nu sunt excesiv de ridicate, se mai pot planta conopida sau broccoli, având grijă ca solul să fie umezit și temperatura să fie între 7 și 10 grade Celsius. În absența ploii, udarea terenului este esențială, mai ales după plantare.

Când vor da roade legumele plantate în mai

Legumele plantate în luna mai vor începe să dea roade după aproximativ 50-60 de zile pentru răsaduri. Este important să se combată buruienile prin prășit și să se asigure o udare adecvată la interval de cel puțin 10 zile, în special în absența ploii.

Răsadurile trebuie verificate frecvent pe măsură ce cresc, iar aplicarea de insecticide este necesară doar în cazul apariției dăunătorilor precum fluturii, puricii sau muștele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
avion klm profimedia jpg
summer 904882 1280 jpg
cea mai mica inchisoare insula sark jpg
image png
baiat mahmur jpeg
442484961 416757227861294 4073134061471763180 n jpg
Cum să eviți cele mai comune capcane la achiziționarea asigurării RCA jpg
cetate misterioasa jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net