Cea mai veselă comună din România! Aici se naște un copil în fiecare zi

Fenomenul de îmbătrânire demografică se accentuează în România de la an la an, în timp ce se anticipează că numărul populaţiei rezidente tinere, de vârstă preşcolară şi şcolară, va continua să aibă un trend descendent, transmite Institutului Naţional de Statistică (INS).

În comuna Slobozia Bradului s-a născut aproape un copil pe zi, anul trecut / foto: Pixabay
În comuna Slobozia Bradului s-a născut aproape un copil pe zi, anul trecut / foto: Pixabay

Totuși, există o comună în România unde se naște un copil în fiecare zi. Este vorba despre Slobozia Bradului din județul Vrancea.

A depășit chiar numărul de naşteri de la nivelul municipiului Focşani, care are însă o populaţie de aproape opt ori mai mare, potrivit datelor Recensământului populaţiei şi locuinţelor, potrivit Agerpres.

„La nivelul judeţului Vrancea, creşteri demografice se înregistrează în special în două comune, unde populaţia este de etnie romă. Este vorba de Slobozia Bradului, cu aproape 9.000 de persoane şi Homocea, cu 7.300 de persoane. Acest lucru se datorează creşterii demografice şi nu migraţiei. Avem mai multe naşteri decât decese”, a declarat şeful Direcţiei Judeţeană de Statistică Vrancea, Vasile Apostu Croitoru, potrivit sursei citate mai sus.

Mai multe nașteri ca în Focșani

Comuna Slobozia Bradului a avut anul trecut 300 de nașteri, adică aproape un copil pe zi, în timp ce municipiul Focșani a avut mai puține, deși are o populație de aproape zece ori mai mare.

„Ca şi curiozitate, la Slobozia Bradului au fost peste 300 de naşteri pe an, pe când la Focşani au fost sub 300 de nașteri, la o populaţie de aproape opt ori mai mare”, a declarat şeful Direcţiei Judeţeană de Statistică Vrancea, Vasile Apostu Croitoru, potrivit sursei citate mai sus.

„În Vrancea, recensământul arată faptul că trendul populaţiei este uşor descendent, mai accentuat în zonele urbane. De exemplu, populaţia municipiului Focşani a scăzut foarte mult.

Comparativ cu ultimul recensământ, când populaţia era de circa 100.000, acum populaţia este de circa 66.700 de persoane. Acest lucru se datorează şi migraţiei populaţiei din oraş în comunele limitrofe, unde se constată o creştere semnificativă a rezidenţilor”, a precizat Apostu Croitoru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Talpan FOTO sportpictures.eu
image
image
image
image
image
image
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
fiat topolino jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net