Reacția unei românce care s-a trezit cu un urs în propria grădină: „Mușcă-l, Ursulică!”

De râs sau de plâns? În urmă cu câteva zile, o femeie din comuna buzoiană Mânzălești a fost extrem de aproape de un pericol care putea să o coste viața, după ce a dat nas în nas cu un urs masiv, în propria grădină, care-i alerga niște capre. Plină de curaj, a pornit către animal să-l alunge, împreună cu câinele său Ursulică, fără să se gândească cât de periculos este animalul.

Gestul imprudent al unei femei la vederea ursului în propria grădină / Foto: Freepik
Gestul imprudent al unei femei la vederea ursului în propria grădină / Foto: Freepik

În satul Plavățu, comuna buzoiană Mânzălești, în urmă cu câteva zile, în jurul orei 17.00, Genica Șenchiu s-a trezit cu un urs masiv foarte aproape de casă. Animalul periculos intrase printr-o spărtură făcută chiar de el în gardul metalic și încerca să prindă caprele care se aflau la păscut în grădina femeii. În ciuda faptului că sălbăticiunea este foarte mare, de câteva sute de kilograme, buzoianca nu a stat prea mult pe gânduri și a decis că ea împreună cu al ei animăluț, un câine pe nume Ursulică, îl vor goni pe urs.

„Hai, Ursulică, după el!”

Astfel, Genica Șenchiu l-a eliberat pe Ursulică din lanț, câinele luându-și imediat rolul de păzitor al gospodăriei. Femeia recunoaște că dorința de a-și proteja animalele domestice din ogradă a fost mai puternică decât frica față de animalul periculos. Totodată, știa din presă că urșii dau târcoale din ce în ce mai des localităților, în căutarea hranei, zeci de capre de capre și oi fiind sfâșiate numai în ultimele două luni, așa că nu putea să își abandoneze propriile animale.

Martora spune că ursul era foarte mare, de peste 400 de kilograme. A observat caprele venind în fugă, iar când s-a uitat atentă, ursul venea în fugă în spatele lor. Instinctul a trimis-o să-și dezlege câinele din lanț, relatează Adevărul.ro. 

Apoi, a plecat în direcția animalului și a început să strige la el. Totodată, potrivit ei, ursul făcea doi pași înainte, unul înapoi, se ridica în două picioare, iar într-un final a cedat în fața câinelui. Genica Șenchiu locuiește singură în casa din Plavățu, soțul fiind plecat la muncă în Italia. Gestul ei a primit laude, pe Facebook, pentru curajul dovedit în alungarea animalului periculos, dar, alții au fost nemulțumiți, deoarece femeia și-a pus viața în pericol, în loc să se pună la adăpost, așa cum îndeamnă autoritățile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net