Orașul din România aflat în pericol la un cutremur major. Este situat chiar pe o falie seismică

Cea mai importantă zonă seismică din România este cea din Vrancea însă puțin știu cât de periculoasă este zona Făgăraș – Câmpulung din acest punct de vedere. Un arhitect din Argeș a tras atenția că zona este traversată de o falie tectonică periculoasă care poate provoca seisme și de 9 grade pe scara Richter.  

Câmpung Muscel
Specialiștii spun că orașul Câmpung Muscel stă pe o falie seismică. Foto: evenimentulmuscelean.ro

Cutremurele devastatoare din Turcia și Siria și ulterior seismele din Oltenia care au produs pagube importante în Târgu Jiu au readus în amintirea românilor frica de o mișcare tectonică importantă. Deși zona Vrancea este considerată cea mai periculoasă din punct de vedere al posibilității de producere a unui cutremur, ce s-a întâmplat în Oltenia arată că există multe zone care pot fi active seismic. 

Una dintre „bombele seismice” de unde pot apărea oricând surprize este și zona Făgăraș – Câmpulung scriu jurnaliștii de la revistaagressive.ro. Potrivit specialiștilor, această regiune este considerată a doua zonă seismică a țării, fiind așezată pe o placă tectonică foarte importantă. 

Câmpulung Muscel, orașul situat chiar pe o falie seismică 

Un arhitect din Câmpulung a tras atenția că zona este traversată de o falie tectonică periculoasă care poate provoca seisme și de 9 grade pe scara Richter. Dacă acest lucru este adevărat, ar fi un adevărat dezastru. 

„O falie seismică din zona Vâlcii este cea a Loviştei: Lotru-Brezoi-Titeşti-Depresiunea Loviştei-Cumpăna-Piscul Negru-Nord Cîmpulung Muscel. Este o falie foarte importantă şi activă, care a generat multe cutremure de-a lungul timpului.  

Depresiunea Loviştei este o depresiune de origine tectonică, formată în urma unor ample mişcări tectonice în perioada cuaternară. Falia începe la vest de Olt,  pe valea Lotrului, traversează Valea Oltului în zona Brezoi-Câineni-Titeşti, în nordul oraşului Călimăneşti, trece prin capătul nordic al lacului de acumulare Vidraru-Argeş şi ajunge la Cîmpulung Muscel”, a declarat potrivit  profesorul Gheorghe Ploaie conform revista aggressive.ro 

Câmpulung Muscel, grav afectat de un cutremur de 6 grade 

Cele mai puternice cutremure în această regiune au avut între 5,5 – 6,5 grade pe scara Richter scriu jurnaliștii de la sursa citată. Potrivit seismologilor în data de 4 aprilie 1628 a avut loc la Câmpulung un cutremur atât de mare încât a avariat serios Mănăstirea Negru Vodă. Aceasta a fost refăcută, ulterior, în timpul domniei lui Matei Basarab (1632 – 1654). Cel mai mare cutremur care a avut loc în acest oraș, de-a lungul timpului, a măsurat peste 6 grade pe scara Richter și a avut loc în data de 26 ianuarie 1916.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net