Cele mai frumoase locuri din Buzău
Aflat în sud-estul României, judeţul Buzău se întinde pe aproape întreg bazinul râului Buzău și reunește trei forme de relief: munți la nord, câmpii la sud și in rest zonă de dealuri subcarpatice. Iată şase dintre cele mai frumoase locuri din Buzău.
Peisajele variate, în special în zona de munte și deal, și elementele populare, etnografice și istorice oferă o atracție specială pentru turiști. De la complexe brâncoveneşti, la lacuri de acumulare şi bine cunoscuţii vulcani noroioşi, judeţul este perfect pentru cei care vor să se relaxeze şi să se bucure frumuseţile României. Iată şase dintre cele mai frumoase locuri din Buzău.
Cele mai frumoase locuri din Buzău: Vulcanii noroioşi
Situaţi în Subcarpaţii de Curbură, în localitatea Berca, vulcanii noroioşi sunt unul dintre cele mai frumoase locuri din Buzău. Ei au fost descoperiţi în anul 1867 de către H. Cognand, aflat în căutarea unor zăcăminte petroliere. Au devenit un adevărat magnet pentru turişti, iar zeci de pensiuni din zonă profită de vizitatorii din ţară şi din străinătate.
Regiunea are un aspect selenar, fiind caracterizată de ariditate şi raritate a vegetaţiei, dar şi de conurile craterelor care sunt în continuă fierbere. Ea este împărţită în trei zone: Pâclele Mari, Pâclele Mici şi Pâclele de la Beciu, conform locuridinromania.ro.
Cele mai frumoase locuri din Buzău: barajul Siriu
Situat în localitatea buzoiana Siriu, barajul Siriu, unul dintre cele mai frumoase locuri din Buzău, este un baraj de 10 km creat în mod artificial de către locuitorii din zonă.
Frumuseţea Barajului Siriu este una de-a dreptul surprinzătoare: dacă îl priveşti de la înălţime vei putea observa o mare de ape într-o mare de munţi. De asemenea zona barajului Siriu este destul de cunoscută de către iubitorii de pescuit. Aici pot fi prinşi peşti precum carasul, păstrăvul, crapul sau scobarul.
Cele mai frumoase locuri din Buzău: Muzeul de chihlimbar
Muzeul de chihlimbar, contruit în 1973, este unul dintre cele mai frumoase locuri din Buzău şi una dintre cele mai însemnate colecţii din lume. În comuna Colţi, unde se află mina, au fost descoperite o bucată de de chihlimbar de 1787 grame, alta de 1500 grame, dar şi multe altele în culori destul de diverse, pornind de la galben, negru, verde.
Clădirea în care sunt adăpositite astfel de piese de valoare este construită pe trei etaje, fiind asemenea unei case tărăneşti. Pe lângă colecţia însemnată de pietre de chihlimbar putem adăuga o colecţie însemnată de icoane, fotografii, obiecte de ţesut, bijuterii, pietre semipreţioase, fosile, roci sau flori de mina.
Cele mai frumoase locuri din Buzău: Tabăra de la Măgura
Unul dintre cele mai frumoase locuri din Buzău, Tabăra de sculptură Măgura a fost constituită între anii 1970-1985 şi reprezintă un excepţional muzeu în aer liber.
Pe o suprafaţă de câteva hectare în zona adiacentă Mânăstirii Ciolanu, timp de 16 ani, absolvenţi ai facultăţii de arte plastice au facut ucenicie în această zonă, sculptând pietrele puse la dispoziţie de cunoscuţii cioplitori din Ciuta. Pe pajiştea care se întinde pe câteva hectare se află 256 de lucrări din piatra, rezultatul a 16 ediţii a câte 16 lucrări reprezentând cele 16 secole de atestare documentară a municipiului Buzău.
Cele mai frumoase locuri din Buzău: Complexul brâncovenesc din Râmnicu Săratâ
Complexul brâncovenesc de la Râmnicu Sărat, unul dintre cele mai frumoase locuri din Buzău, este frumos structurat, fiind o clădire masivă, construită din piatra şi bine datelată. Acest complex are în alcatuirea sa o mânăstire şi o curte în care se regăseşte administraţia acesteia.
Complexul a fost ridicat din ordinul unchiului domnitorului Constantin Brâncoveanu, Mihail Cantacuzino. Acesta a construit o mânăstire, un ansamblu de chilii şi o curte domnească în care puteau fi admirate numeroase opere de artă.
Cele mai frumoase locuri din Buzău: Platoul Meledic
Arie protejată, Platoul Meledic este unul dintre cele mai frumoase locuri din Buzău, în care carsticul capătă forme nemaivăzute, cu cea mai lungă peşteră din sare din lume şi cu lacul cu apă dulce, situat pe un masiv de sare. Este o zonă unică în Europa, datorită formaţiunilor saline de surpafaţă.
Rezervaţia se situează în Subcarpații de Curbură, în bazinul superior al râului Slănic, la 60 de km de municipiul Buzău. Este delimitată de râul Slănic la sud, râul Jgheab la est, râul Meledic la nord și de Pârâul Sărat la vest. Platoul este situat între 424 și 607 m altitudine.