Cele mai frumoase urări in Săptămâna Luminată. Odată cu Învierea Domnului Iisus Hristos, se deschid porţile raiului

Hristos a înviat! Am intrat în Săptămâna Luminată. În această perioadă, românii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște, milioane de mesaje. Dacă nu te simți inspirat și vrei ca mesajele tale să fie cât mai originale, amuzante şi să conţină mai mult decât tradiţionalul „Hristos a înviat!”, îți prezentăm o listă cu urări și felicitări pe care le poți trimite cu ocazia sărbătorilor pascale.

Creştinii au sărbătorit Paştele în 2023 în noaptea de 15 spre 16 aprilie / foto: Click!
Creştinii au sărbătorit Paştele în 2023 în noaptea de 15 spre 16 aprilie / foto: Click!

Dacă săptămâna dinaintea Paştelui este cea a Patimilor sau Săptămâna Mare, cea care urmează după Învierea Domnului Iisus Hristos este cunoscută în popor ca Săptămâna Luminată (începutul unei perioade de sărbătoare care se termină după cincizeci de zile de la Paşte). De asemenea, odată cu Învierea Domnului Iisus Hristos, în popor există și credinţa că se deschid porţile raiului pentru sufletele păcătoşilor reţinute în iad, de la Adam şi până la cea de-a doua venire a Mântuitorului.

În această perioadă, românii trimit mesaje cu ocazia sărbătorilor pascale. Începând din Duminica Sfintelor Paşti şi până la Înălţarea Domnului, credincioşii se întâmpină cu „Histos a Înviat!” şi răspund cu „Adevărat a Înviat!”. Iată ce le poți trimite rudelor și prietenilor în Săptămâna Luminată dacă vrei ca mesajele tale să fie cât mai originale şi să conţină mai mult decât tradiţionalul „Hristos a înviat!”.

Urări în Săptămâna Luminată

  • „Un Paște fericit cu credință, speranță și iubire! La fel ca Domnul Isus Hristos, prin jertfă, efort și suferință să ajungem la biruință! Hristos a înviat!”
  • „Iepurașul mustăcios e de Paște norocos, nu-ți lasă cadou în ghete, are el alte secrete: cozonac, oul înroșit și un Paște Fericit!”
  • „Invierea Domnului Isus Hristos să aducă în sufletul tău iubire și bucurie! Nu uita că destinul SĂU a fost «CRUCEA», scopul SĂU a fost «DRAGOSTEA», motivul LUI ai fost «TU»! Hristos a înviat!”
  • „Fie ca Sfânta Sărbătoare de Paște să vă coboare în suflet minunea Învierii. Multă căldură, pace și liniște în suflet. Hristos a înviat!”
  • „Un iepuraş cu boticul alb, a venit la voi în prag. Să v-aducă oul roşu, care să vă umple coşul. Hristos a înviat!”
  • „E totul gol, lipsit de miez. Nu e iubire, nu e crez, ce este bun e aruncat. E-o lume nouă, e păcat că uiţi să ierţi ce-i de iertat chiar de HRISTOS A ÎNVIAT!”
  • „Dumnezeu să vă dea un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, o binecuvântare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grijă şi un răspuns la fiecare întrebare! Învierea Domnului să îţi aducă în suflet bucurie şi iubire. Paște fericit, alături de cei dragi!”
  • „Bucuria vine din lucruri mărunte. Liniştea vine din suflet. Lumina vine din inima fiecăruia. Paşte Fericit!”
  • „Fie ca sfânta sărbătoarea Învierii Domnului să-ţi aducă cele 4 taine divine: încredere, lumină, iubire, speranţă. Clipe de neuitat alături de cei dragi şi numai realizări!”
  • „E atâta lumină în jur, pentru fiecare dintre noi. Lasă lumina să intre în casa sufletului tău şi te vei simţi cu adevărat împlinit”
  • „Copacii care cresc, florile care înfloresc si păsările care cântă suav, îmi şoptesc că Paștele e aici și iți doresc multă căldură în suflet, presărată cu fericire! Paște fericit!”
  • „16 iepuraşi: opt se spionează, cinci sunt la somnic şi frumos visează. Doi mai albiori dau cadouri de sărbători. Iar ultimul a citit: un nou Paşte fericit!”
  • „Iisus a fost un crin printre spini, iar tu, prin dragostea lui, ai devenit un crin printre crini. Hristos a înviat!”
  • „Paşte, mielul fericit, oul şade înroşit, de ruşine s-a scumpit, iar iubitul iepuroi să v-aducă euroi, fericire, sănătate, mult noroc şi spor la toate. Paşte fericit!”

Săptămâna care urmează praznicului Învierii Domnului este numită Săptămâna Luminată. În vechime, Botezul era săvârșit în noaptea de Paști. Cei botezați erau numiți „luminați” și purtau haine albe în toată săptămâna de după Paști, de unde a primit și numele de Săptămâna Luminată.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net