Cele mai instagramabile locuri din București. Unde poți să faci cele mai frumoase fotografii
Cei care nu au plecat din București în minivacanța de Sfânta Maria pot să își surprindă urmăritorii din social media cu fotografii superbe. Capitala are clădiri cu o arhitectură fabuloasă, parcuri și străzi extrem de apreciate de străinii care vin să ne viziteze. În mod paradoxal, pentru că ne sunt atât de accesibile, se intâmplă ca noi să nu le mai acordăm atenția cuvenită.
De exemplu, într-o plimbare pe Calea Victoriei putem să redescoperim cele mai importante structuri și monumente din țară, toate acestea fiind martore ale unor epoci trecute. Iar fotografiile realizate aici vă pot adice popularitatea dorită.
Pe lângă aceasta, în București veți găsi câteva atracții frumoase pe care nu aveți voie să le ratați, locuri precum Grădinile Cișmigiu, Muzeul Colecțiilor de Artă și Orașul Vechi și multe altele.
Muzeul Colecțiilor de Artă
Acesta este situat în București și este o filială a Muzeului Național de Artă al României. Colecția conține multe lucrări ale artiștilor vest-europeni din Asia și Orientul Mijlociu, inclusiv una a lui Vincent van Gogh, în timp ce colecția principală este alcătuită din lucrări ale artiștilor români de la sfârșitul secolului al XIX-lea și din secolul al XX-lea. Este situat la colțul dintre Calea Griviței și Calea Victoriei nr. 111, în Palatul Romanit.
Centrul Vechi
Centrul Vechi al Bucureștiului este caracterizat de zona delimitată de râul Dâmbovița la sud, Calea Victoriei la vest, Bulevardul Brătianu la est și Regina Elisabeta la nord, fiind cunoscut de majoritatea localnicilor sub numele de Centru Vechi. Regiunea este, în esență, tot ceea ce a mai rămas din Bucureștiul de dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial.
Parcul Herăstrău
Inaugurat în 1936, Parcul Herăstrău este un parc de 187 de hectare situat în partea de nord a Bucureștiului. Lacul de 74 de hectare face ca parcul să fie mai atractiv pentru alergători, care iubesc traseul de 7 kilometri din jurul lacului. Pasionații de sport adoră locurile de joacă, terenul de golf, clubul de iahturi etc. Familiile iubesc parcul pentru picnicuri în zona naturală verde și activități ocazionale de plimbare cu barca pe lac.
Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa
Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa este situat în București și prezintă numeroase specimene și specii diferite. Este cunoscut pentru faptul că găzduiește numeroase activități educaționale la care oaspeții ar putea participa. Muzeul prezintă, de asemenea, expoziții de diverse artefacte, roci, minerale și fosile.
Muzeul Satului
Muzeul Satului din București are o suprafață de 100.000 de metri pătrați în cel mai mare parc din București. Unul dintre primele muzee în aer liber din lume, Muzeul Satului prezintă tradițiile și cultura satelor românești cu case și ferme țărănești originale.
Palatul Parlamentului
Fostul dictator Nicolae Ceaușescu nu a precupețit nicio cheltuială pentru a construi această structură în stil neoclasic pentru organul său legislativ. Cu o suprafață uriașă de 3.930.000 de metri pătrați, această clădire are peste 3.000 de camere. Deoarece acest edificiu guvernamental a fost construit în plin Război Rece, la subsol se află buncăre nucleare pentru mii de oameni. Se presupune că există, de asemenea, tuneluri secrete care duc la alte clădiri guvernamentale din zonă.
Grădinile Cișmigiu
Acest parc public este situat în inima orașului, în jurul unui lac artificial. Oferind un refugiu verde în mijlocul agitației orașului, este popular atât în rândul turiștilor, cât și al localnicilor. Se pot face chiar plimbări cu barca cu vâsle pe lac în timpul verii și patinaj pe gheață în lunile de iarnă.