Cinci trucuri pentru a micşora costurile facturii la întreţinere pe timp de iarnă

Ultima actualizare:

    Înainte de a deschide fereastra, caloriferele trebuie oprite
Înainte de a deschide fereastra, caloriferele trebuie oprite

Vine iarna şi facturile la întreţinere se umflă ca o gogoaşă. Cu cât gerul este mai mare, cu atât creşte valoarea acestor facturi, din cauza costurilor de încălzire. Specialiştii susţin că putem face economii importante, dacă ţinem cont de anumite trucuri.

Costurile cu încălzirea ale unei familii pot fi diminuate semnificativ prin măsuri precum utilizarea termostatului pentru reglarea temperaturii sau izolarea termică. Vă prezentăm cinci soluţii care pot duce la scăderea facturii de la încălzire.   

1. Izolarea ţevilor. “Este vorba despre o investiţie minimă, care aduce o economie consistentă bugetului în lunile de iarnă. Mai exact, se reduc pierderile termice de pe traseu”, explică intsalatorul orădean Andrei Popa. “În magazinele de specialitate se găsesc tuburi goale confecţionate din spumă poliuretanică tăiată longitudinal, special pentru izolarea ţevilor. Ca alternativă se poate utiliza vată minerală, care trebuie înfăşurată în folie de aluminiu şi fixată cu o bandă adezivă. Varianta cu vată minerală e, ce-i drept, inestetică”, spune specialistul.  

2.Termostat ambiental programabil. Aceste dispozitive care comandă centrala termică instalată în casă pot fi setate astfel încât să modifice temperatura ambientală în funcţie de momentul zilei şi de programul fiecăruia. “De exemplu, poate fi programat la 20 de grade dimineaţa, la 17 grade în orele în care nu suntem acasă şi la 22 de grade seara, până ne culcăm, fără a fi nevoiţi să operăm aceste modificări zilnic. Un astfel de termostat, compatibil cu centralele termice, poate fi cumpărat cu aproximativ 100 de lei”, detaliază meşterul orădean.

3. Economia de noapte. Rezultatele unui studiu efectuat la Universitatea Lille, din Franţa, arată că temperatura ideală pentru un somn odihnitor se încadrează între 16 şi 19 grade Celsius, cu condiţia să fim înveliţi şi îmbrăcaţi în pijamale. Puteţi profita de faptul că noaptea sunteţi protejaţi de frig în căldura patului şi economisiţi, setând termostatul ambiental sau robinetul termostatat al caloriferului din dormitor la cel mult 20 grade Celsius.

4. Confortul termic pe timpul nopţii. Un truc simplu şi eficient de încălzire în nopţile friguroase de iarnă este înlocuirea pilotei subţiri, de toamnă, cu una mai groasă sau, pur şi simplu, adăugarea unei pături peste plapuma existentă. În acest fel, nu va fi nevoie să menţinem temperatura dormitorului ridicată pe timpul nopţii şi o să dormim bine, fără să a ne crească valoarea facturii de încălzire.

5. Aerisirea zilnică a locuinţei. Este extrem de importantă pentru sănătatea noastră. “Înainte de a deschide ferestrele pentru reîmprospătarea aerului, nu trebuie să uităm să închidem robineţii termostataţi ai caloriferelor. În caz contrar, căldura va fi aruncată pe fereastră”, încheie instalatorul Andrei Popa.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prinții Jacques și Gabriella de Monaco profimedia 0936805340 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ceai de macese jpeg
mulled wine 6704928 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
povestea statuii din aprcul cismigiu jpg
ninsori trafic jpg
image png
crin antonescu jpg
bani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net