Cine a pus semaforul în drum?! Haos după deschiderea Autostrăzii Urbane
Evitaţi intersecţia Şos. Petricani cu strada Fabrica de Glucoză! De vineri seară, de când s-a deschis Autostrada Urbană, s-a creat un adevărat haos în zonă. Se stă la semafor, astfel că sunt cozi kilometrice în toate direcţiile.
Finalizarea Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti a fost aşteptată ca pâinea caldă, mai ales de către cei care fac naveta la Ploieşti, pleacă la munte în weekend, locuiesc în nordul Capitalei sau prin împrejurimi. Ajung repede la destinaţie şi nu mai sunt nevoiţi să piardă mult timp pe drum. În schimb, pentru restul participanţilor la trafic este un adevărat calvar. Ieşirea de pe bucata de autostradă care ajunge în Bucureşti este semaforizată, ceea ce a dus la o aglomeraţie de nedescris pe tot parcursul zilei.
Luni, atât la ora 9.00, cât şi după prânz au fost cozi interminabile pe Şos. Fabrica de Glucoză, din sectorul 2. Ca să ajungă în Şos. Petricani şoferii au stat bară la bară şi au parcurs un kilometru în 25 de minute. La fel de greu au circulat şi cei care veneau dinspre Petricani şi voiau să înainteze spre Pipera sau să facă stânga pe Fabrica de Glucoză.
Autorităţile s-au aşteptat la aşa ceva, mai ales că pe Fabrica de Glucoză se lucrează ca să o lărgească la patru benzi, şi au trimis echipaje de Poliţie ca să dirijeze circulaţia. Faptul că autostrada A3 se opreşte acum brusc cu un semafor şi o trecere de pietoni, într-o intersecţie extrem de aglomerată, a fost unul dintre aspectele criticate la noul proiect.
Însă cei de la Compania de Drumuri susţin că aceasta a fost singura soluţie pe care au găsit-o, având în vedere că şoseaua de viteză se intersectează cu Fabrica de Glucoză, o stradă cu doar o bandă pe sens. „S-a căutat altă soluţie, am discutat în momentul în care am început construcţia. Fie un sens giratoriu sau un pasaj, dar până la urmă soluţia care a fost agreată cu Primăria este această intersecţie în T semaforizată. Încurcă? Pe noi, pe autostradă, nu ne încurcă. Mai departe în Bucureşti vedem”, a declarat Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.
Traian Rafu, 44 de ani, curier: “Traficul e tare aglomerat în zona asta. Pentru autostradă era nevoie de un pod cu mai multe ieşiri, nu de semafoare care să încurce. Şi aşa oraşul e blocat. Reuşesc să fac 2-3 livrări pe zi în 10-12 ore de muncă”.
Florin Nica, 39 de ani, taximetrist: “Normal era să acceseze fonduri europene şi să facă lucrări adevărate, cu pasaje, nu de semafor aveam nevoie. Cei care ne conduc să ia exemplul din străinătate. În 12 ore de muncă reuşesc să duc la bun sfârşit doar şapte curse. Aglomeraţia ne omoară”.
Click! spune
Autostrada Urbană, cum a fost denumită pentru că intră direct în Capitală, continuă A3 din Şoseaua de Centură, intersectează strada Popasului din judeţul Ilfov, continuă spre sud trecând peste linia CFR Bucureşti-Constanţa, apoi intersectează strada Gherghiţei într-un sens giratoriu, traversează Lacul Balta Saulei şi se opreşte în Şos. Petricani printr-o intersecţie.