Cine este bărbatul de 25 de ani care și-a bătut joc de polițiștii din Prahova. Timp de un an s-a dat polițist la Operațiuni Speciale

Ultima actualizare:

Vigilența polițiștilor din Prahova a fost înșelată de un tânăr de 25 de ani care timp de un an s-a dat drept polițist de la Operațiuni Speciale. Împreună cu polițiștii adevărați acesta a participat la razii rutiere, la anchete, a participat la percheziții și chiar a audiat martori. IPJ Prahova a deschis o anchetă.

Falsul polițist are opt clase și o condamnare

Foto cu caracter ilustrativ. Arhivă Click
Foto cu caracter ilustrativ. Arhivă Click

Se numește Costin Oprea are 25 de ani și a reușit să păcălească tot Inspectoratul de Poliție Prahova mai bine de un an.

Cu doar opt clase și o condamnare pe la regimul rutier, Oprea s-a dat timp de aproape un an și jumătate polițist la Operațiuni Speciale.

Folosindu-se de documente false, el s-a infiltrat în rândurile polițiștilor adevărați și a participat alături de ei la anchete, razii rutiere, cercetări la fața locului, inclusiv la paza secțiilor de vot.

În toată această perioadă, el nu a dat nimănui de bănuit și nimeni nu s-a gândit să îi verifice actele.

Uniforma, arma și legitimația, cumpărate de pe OLX

 Oprea, care s-a recomandat polițist la Serviciul de Informații și Protecție Internă și la Direcția de Operațiuni Speciale și-a cumpărat, fie de pe OLX, fie de pe piața neagră, uniformă de polițist, pistol Glock, stație Motorola/Tetra din cele folosite de polițiștii autentici.

A reușit să își procure inclusiv legitimație de polițist. Din dotare nu îi lipsea lampa stroboscopică montată pe mașină.

În ce privește arma, procurorul de caz precizează în dosar că nu știe exact dacă este reală cu muniție letală sau o copie cu muniție neletală.

Falsul polițist ducea o viață de lux

Lui Oprea nu îi putea merge la infinit, așa că a fost depistat după ce o persoană l-a reclamat pentru înșelăciune.

Judecătoria Ploiești a emis mandat de arestare preventivă pe numele escrocului, fiind acuzat de uzurpare de calități oficiale în formă continuată.

 „În mod incredibil, demonstrând abilități fine de escroc și mitoman iscusit, Oprea Costin a reușit să se apropie și să interacționeze cu polițiști din aproape toate structurile de politie din cadrul I.P.J Prahova și mai mult, inclusiv acestora le-a creat impresia că este polițist în cadrul Direcției Operațiuni Speciale ori SIPI (Serviciul de Informații și Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne)”, potrivit autorităților, scrie ziarulincomod.ro.

Anchetatorii au descoperit că, deși nu avea un loc de muncă, falsul polițist locuia într-un complex rezidențial de lux, unde un apartament cu două camere se închiriază cu peste 500 de euro pe lună. În plus, închiria permanent mașini scumpe, unele chiar de lux și petrecea vacanțe pe care nu oricine și le putea permite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net