Cine este militarul găsit decedat în pat la baza militară din Constanța. Avea 43 de ani și era tatăl un copil de 12 ani

Ultima actualizare:

Un militar român a fost găsit, marți, decedat la baza militară Mihail Kogălniceanu din Constanța. Este vorba despre Marian Pascu, în vârstă de 43 de ani, caporal în cadrul unității din Turnu Măgurele. Bărbatul a fost găsit decedat în urma unui stop cardiorespirator. Potrivit primelor informații, oamenii legii spun că bărbatul s-ar fi înecat cu un măr.

Ambulanța s-a îndreptat la fața locului, însă militarul a fost găsit fără suflare Foto: Pixabay.com
Ambulanța s-a îndreptat la fața locului, însă militarul a fost găsit fără suflare Foto: Pixabay.com

O ambulanță de terapie intensivă mobilă și un echipaj SAJ s-au deplasat la fața locului, însă pentru militar nu s-a mai putut face nimic. În jurul orei 17.48, medicii au declarat decesul victimei.

Ce au declarat autoritățile

"Un gradat profesionist din cadrul Forțelor Aeriene Române a decedat, marți, 14 februarie, în Baza 57 Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța. Caporalul clasa a II-a Marian Pascu era încadrat la Centrul 70 Geniu Pantelimon și se afla în misiune în Baza 57 Mihail Kogălniceanu", a fost mesajul celor de la MApN.

Militarul, care se afla la odihnă, a fost găsit în patul său de colegi, în jurul orei 16.30, în stare de inconştienţă. Personalul medical al bazei i-a acordat primul ajutor, militarul fiind ulterior preluat de către un echipaj SMURD. Cu toate eforturile echipelor medicale, caporalul nu a răspuns la manevrele de resuscitare, fiind declarat decedat. Cauza exactă a decesului urmează a fi stabilită după finalizarea procedurilor medico-legale.

În urma producerii decesului a fost sesizat, conform procedurilor,  Parchetul Militar Constanța. 

Comandantul unităţii de care aparţinea militarul a numit o comisie de cercetare a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Cine era militarul

Caporalul clasa a II-a Marian Paşcu avea 43 de ani, era angajat al MApN din anul 2006. Era căsătorit şi avea un copil de 12 ani. Conducerea Ministerului Apărării Naționale își exprimă profundul regret pentru această pierdere și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Ce să faci în caz de înec 

Cea mai eficientă metodă în cazul în care te îneci cu mâncare e manevra Heimlich, adică salvarea de la sufocare. Aceasta trebuie executată imediat după ce cuiva i-au pătruns în trahee sau în laringe alimente, iar persoana respectivă are senzaţie de sufocare. 

Dacă ţi se întâmplă acest lucru când eşti singur acasă, plasează-ţi pumnul deasupra ombilicului şi apasă-l puternic cu cealaltă mână. O altă modalitate ar fi să te apleci cu abdomenul peste spătarul unui scaun şi să comprimi până când iese dumicatul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image
actualitate.net
image
actualitate.net