Misiune specială pentru echipajul SMURD! O gravidă a născut în ambulanță, în drum spre spital

Meseria de paramedic este una dificilă, dar plină de satisfacții și neprevăzut. Echipa SMURD din Gilău a avut parte de o misiune pe care nu o va uita prea curând! 

Echipajul s-a fotografiat alături de micuță Sursă foto: ISU Cluj
Echipajul s-a fotografiat alături de micuță Sursă foto: ISU Cluj

În timp ce transpora o femeie însărcinată în 40 de săptămâni spre spital, echipa SMURD a observat că aceasta resimțea deja contracțiile, iar nașterea nu mai putea fi amânată. Așadar, paramedicii și-au păstrat cumpătul, au tras pe drapta și au ajutat-o pe femeie să nască, în ambulanță. Tânără a adus pe lume o fetiță de două kilograme jumătate, perfect sănătoasă!

Ce nume va purta bebelușul

Micuța va purta numele de Maria Georgiana și are o stare de sănătate bună. După ce a născut, mama și fetița au fost preluate de către o altă ambulanță și conduse la spital pentru a fi supuse unui set amănunțit de investigații.

Citește și: Imagini dramatice. Cum au reușit pompierii să salveze un bebeluș 

Am avut un echipaj minunat şi ne-am coordonat foarte bine. E cel mai natural şi frumos lucru care se poate întâmpla. O naştere înseamnă cercul vieţii. A fost de-a dreptul special”, a mărturisit comandantul de echipaj, plutonierul adjutant Deak Francisc Claudiu. Nu este prima experiență de acest timp pentru comandantul echipajului. În cariera sa, el a mai asistat la trei nașteri de acest tip și a știut cum să acționeze de fiecare dată! 

Vezi și: Lumea prin ochii unui nou-născut

Cu ce sunt dotate echipajele SMURD 

Echipajele SMURD sunt pregătite să acorde ajutor în cele mai dificile cazuri, de la accidente rutiere soldate cu răniți aflați în stare gravă, la incendii soldate cu victime care au suferit arsuri în proporții considerabile. În general, echipajele SMURD sunt formate din doi salvatori care au pregătire paramedicală și un conducător al mijlocului de intervenție care, la rândul său, are pregătire paramedicală. Autoturismul folosit de către cei de la SMURD este dotat cu echipamente pentru acordarea primului ajutor, dar și cu butelii de oxigen portabile.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net