Omul zilei în MAI: o polițistă de 22 de ani care face și voluntariat la SMURD

Ultima actualizare:

Polițistă la Ordine Publică, Alexandra (22 de ani) a ales să facă voluntariat în timpul liber. Când nu se află la serviciu, tânăra agentă de poliție îmbracă uniforma de voluntar SMURD și participă la misiuni medicale.   

image

Visul ei a fost să devină polițist. Și a reușit, absolvind Școala de Agenți de Poliție din Câmpina. De atunci, muncește cot la cot cu colegii ei în departamentul Ordine Publică al Poliției Sfântu Gheorghe, județul Covasna. Însă, după turele de serviciu, tânăra participă la misiuni de salvare SMURD ca voluntar.  

Anul trecut, Alexandra a urmat cursurile de prim ajutor din cadrul programului «Salvator din pasiune». Iar de atunci și până acum, a participat la peste 40 de misiuni medicale, fiind parte a echipajului de prim ajutor SMURD al Detașamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe.

„Omul zilei” în MAI  

Ministerul Afacerilor Interne i-a prezentat povestea astăzi, pe pagina de Facebook a instituției, și a desemnat-o „Omul zilei”.

„Ea este Alexandra, are 22 de ani și, după turele de serviciu de la poliție, fie că sunt ziua sau noaptea, îmbracă uniforma voluntarului din dorința de a ajuta. Îți mulțumim pentru cum ai ales să-ți ajuți semenii, necondiționat!”, se arată în postare.

Polițistă la Ocna Sibiului și voluntar SMURD

Tot polițistă la Ordine Publică este și Isabela (28 de ani), dar la Ocna Sibiului. La fel ca și colega ei din Sfântu Gheorghe, Isabela este și voluntar SMURD. 

Isabela este polițistă la Ocna Sibiului și voluntar SMURD FOTO: oradesibiu.ro
Isabela este polițistă la Ocna Sibiului și voluntar SMURD FOTO: oradesibiu.ro

„Am făcut un curs, am dat examene și așa am ajuns să fiu voluntar la SMURD. Astfel îmi satisfac cumva dorința de a fi urmat medicina. Sunt paramedic, noi intervenim la cazurile mai ușoare, dar de multe ori facem diferența între viață și moarte până la sosirea medicului”, spune Isabela. 

Despre cum face față ambelor munci, polițista spune că face totul din plăcere, cu moderație. Tânăra și-a găsit echilibrul, fără exagerări și excese.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Peștele este vedeta mesei jpeg
image
image
image
image
image
image
Mongolia FOTO Shutterstock
Poiana cu narcise din Pasul Vâlcan. Foto: Lucian Ignat
ionut ivana jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
MIRCEA BRAVO jpg
lac cutremur1 jpg
Kate Middleton foto profimedia jpg
mama copil de mana jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net