Cine este profesorul de la Colegiul Sfântul Sava acuzat că a violat doi elevi

Ultima actualizare:

După cazul Kristof Lajos, un profesor extrem de apreciat și premiat pentru inovație în educație, care a fost prins în flagrant în timp ce viola un băiat de 14 ani, opinia publică este cutremurată de o altă veste. Tot un profesor, de data aceasta de la cel mai bun colegiu din București, Sfântul Sava este cercetat după ce doi elevi au făcut plângere că au fost agresați sexual de cadrul didactic. Profesorul, în prezent reținut pentru viol, este autorul unei cărți despre homosexualitate și a apărut de mai multe ori la televizor.

Profesorul acuzat de viol, șeful serviciului de examene din CNPEE 

Sursa foto: Adevărul
Sursa foto: Adevărul

Profesorul de economie de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, acuzat că a violat un elev şi a agresat sexual un altul se numește Sorin Spineanu-Dobrotă și are 51 de ani. Este totodată secretar științific la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație din Ministerul Educației, potrivit Adevărul.

„Sorin Spineanu-Dobrotă are gradul didactic I, peste 28 de ani de experiență în învățământ, este membru în Comisia națională pentru discipline socio-umane, dar și președinte al Comisiei Centrale a olimpiadei naționale de economie.

Formator național în domeniul științelor educației, a publicat numeroase volume de carte școlară – ghiduri, culegeri, auxiliare curriculare”, se arată în descrierea celei mai recente cărţi publicate, „Ghid de pregătire pentru admiterea la DREPT – economie si gândire critică”.

Autorul unei cărți despre homosexualitate

Profesorul Sorin Spineanu-Dobrotă este şi autorul cărţii „Homosexualitatea, normal sau patologic?”.

În trecut, cadrul didactic a apărut în mai multe ediţii ale emisiunii „Teleșcoală” difuzate pe TVR 2.

El este cercetat pentru două fapte: viol săvârșit asupra unui minor și agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor, potrivit comunicatului citat.

Profesorul a fost reținut în urma plângerilor depuse de cele două victime prezumtive.

Ministerul Educaţiei a transmis, într-un comunicat, că a luat act de informaţiile apărute în spaţiul public privind reţinerea unui cadru didactic de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Capitală, în acelaşi timp şi angajat al Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE).

Cazul profesorului de la „Sfântul Sava” nu este singular. Lajos Kristof, cunoscut ca „antrenorul de genii”, arestat duminică după ce a fost prins în flagrant delict întreținând relații sexuale cu un minor, și-a recunoscut faptele la audieri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net