Studenții sar în apărarea profesorului care s-a îmbrăcat în haine de damă: „Nu am auzit pe nimeni să vorbească rău de dumnealui”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Imaginile cu lectorul de la Universitatea din București care poartă o fustă, top, sandale și pălărie au împărțit opinia publică în două tabere. Mii de oameni l-au pus la zid pentru modul în care a ales să se expună, în timp ce alții consideră că nu este nimic în neregulă cu înfățișarea sa. După tot valul de critici pe care l-a primit iată însă că studenții săi îi sar în apărare. Tinerii spun că, dincolo de modul în care lectorul a ales să se îmbrace, acesta este un profesor exemplar, care își face meseria cu seriozitate. Avem și reacția Universității din București.

Studenții sar în apărarea profesorului de la Universitatea din București
Studenții sar în apărarea profesorului de la Universitatea din București

Studenții sar în apărarea profesorului îmbrăcat în haine de femeie

Lectorul universitar dr. Andrei Nae conduce catedra de limba engleză la Universitatea din București și este membru în comisia de admitere. Isteria din jurul său însă a început odată cu postarea jurnalistei Mara Bănică, de pe rețelele de socializare, în care apare o poză ce l-ar înfățișa pe profesor.

Fotografia este făcută astăzi la Universitatea București. În imagini este lector universitar dr. Andrei Nae de la catedra de engleză. Că se identifică “she” adică “ea”, n-am o problemă. Băh baiatule... cum să te prezinți în halul ăsta îmbrăcat la studenți? Că mai ești și în comisia de admitere. Plătește băh, o rochie de bun gust. Zici că ești ultima centuristă întoarsă-n timp!”, este mesajul care însoțește fotografia postată de Mara Bănică.

Postarea a strâns deja mii de comentarii de la „Și care e problema? De ce atâta ură aruncată asupra acestui om?” până la „Este râsul, plânsul acestei lumi! Mă oripilez ce modele își alege tânăra generație!”, potrivit Adevărul.ro.

Oamenii s-au împărțit astfel în două categorii, cei care consideră inadmisibil ca un profesor să se prezinte astfel în fața elevilor și aduc în discuție conduita profesorului și cei care sunt de părere că stilul vestimentar nu are nicio legătură cu competențele profesionale are lectorului.

La o scurtă privire pe site-ul Universității din București aflăm că lectorul de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine „predă cursul de masterat <<Jocurile video şi identitatea culturală>> şi cursul opţional<<Introducere în studiul jocurilor video ca medii narative>> pe lângă seminare de practica limbii engleze şi literatură americană. Începând cu 2019 este directorul proiectului de cercetare "Discurs colonial în jocurile video" finanţat de UEFISCDI. Andrei Nae a publicat mai multe studii sub forma de cărţi, capitole şi articole printre care se numără monografia Immersion, Narrative, and Gender Crisis in Survival Horror Video Games publicată de Routledge în 2021.”

Reacția Unversității din București

Desigur, au existat și comentarii potrivit cărora nu faptul că a ales o ținută specific feminină a fost problema, ci faptul că piesele vestimentare în sine ar fi fost sumare. „E chiar de prost gust, ești profesor, trebuie ceva să îți acopere picioarele, mai multă piele nu înseamnă sexy”, a fost comentariul unui alt internaut.

Universitatea din București însă este de părere că înfățisarea dr. Andrei Nae nu a avut niciun element de indecență. 

Trăim într-o țară democratică. Domnul n-a venit indecent, expunând lucruri care nu se expun. Există un cod de etică și incluziune, așa cum obligă legea, ce punct de vedere aș putea să formulez? Trăim într-o țară în care oamenii au libertatea să se exprime. Cu siguranță nu sunt prevederi care să te oblige să te încalți cu pantofi de o culoare sau cu pantaloni nu știu de care. Regulile sunt în limitele legii. Un astfel de regulament ar fi împotriva Constituției. Nu poți să dai un regulament care nu respectă legislația națională.”, a spus purtătorul de cuvânt al Universității din București, Bogdan Oprea.

Universitatea din Bucureşti

Studenții sar în apărarea lectorului

Alegerea de a se îmbrăca într-un anumit fel îi descalifică lectorului competențele profesionale? Reacția foștilor săi elevi ne dă de înțeles că nu.

Un fost student de-al său de la Facultatea de Limbi și Literaturi străine pe care îl vom numi „Mihai”, dorind să își păstreze anonimatul, ne-a declarat că îl consideră pe dr. Andrei Nae drept un profesor model. Tânărul spune că domnul Nae a fost mereu apreciat în cercul academic, atât de studenți, cât și de colegii săi profesori, datorită exigenței cu care își face meseria, dar și a înțelegerii pe care o acordă tinerilor cu care lucrează de ani de zile. 

„Am avut șansa de a face un seminar cu domnul lector universitar Dr. Andrei Nae. Modul său de predare este unul foarte bun, se asigură că explicațiile sunt accesibile studentului. Din punct de vedere al notării, totul a fost transparent, după părerea mea extrem de corect. Nu s-a pus problema favoritismelor, toți am fost încurajați să participăm și să răspundem.

Un lucru foarte important de notat este cât de multă siguranță ne-a oferit. Nu am auzit de la acest cadru didactic decât cuvinte de încurajare. Astfel, într-un mediu academic cred că este mult mai important, în calitate de profesor, să cunoști domeniul și să poți să il predai cum trebuie, decât modul în care te îmbraci. Nu am auzit pe nimeni să vorbească rău de dumnealui, student sau cadru didactic. Eu și colegii mei suntem extraordinar de șocați de ce se poate spune despre dumnealui”, a spus în exlusivitate pentru Click! fostul său student.

Iar opinia sa este susținută de mai mulți studenți, care au comentat la postările online cu fotografia profesorului.

„L-am avut ca profesor pe acest om și crede-mă că e super fain.”

„Nu știu cum vă puteți permite să vorbiți așa despre Nae, care este un profesor minunat și foarte apreciat de studenți. A fost o adevărată plăcere să iau parte la cursurile ei care mi-au făcut ultimul semestru de la facultate mai frumos.”

Domnul mi-a fost profesor și să știți că este un profesor extraordinar. Predă incredibil de bine și este un om foarte deștept și foarte deschis la minte. Mereu s-a comportat exemplar cu studenții săi. Nu mai judecați doar dintr-o poză.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net