Mihai Trăistariu, șocat de cazul studentului care și-a incendiat profesorul: „Era cu gând rău, deja nu-l suporta pe profesor, voia să se răzbune!”. Avertismentul psihologului Radu Leca

#Exclusiv Click!

Cazul studentului din Constanța care, nemulțumit de nota primită la examen, și-a incendiat profesorul, fiind reținut pentru tentativă de omor, l-a șocat și pe Mihai Trăistariu, el fiind și profesor de matematică. Artistul Mihai Trăistariu și celebrul psiholog Radu Leca trag un semnal de alarmă, prin intermediul Click!

Un student din Constanța și-a incendiat profesorul. Care este motivul, de fapt?

Caz șocant, zilele trecute! Un student, de la Facultatea de Matematică-Informatică a Universităţii Ovidius din Constanţa, și-a incendiat profesorul, folosind spirt și o brichetă, nemulțumit de nota mică primită la examen. Profesorul nu a fost grav rănit, reușind să se salveze, însă studentul agresiv este cercetat acum pentru tentativă de omor:

„Din cercetări a reieşit faptul că, la data de 27 iunie a.c., un student, nemulţumit de nota obţinută la examen, i-ar fi provocat răni prin incendiere cadrului didactic, ce i-ar fi acordat nota respectivă. Bărbatul de 21 de ani a fost condus pentru audieri şi pentru continuarea cercetărilor, iar în cursul acestei zile, în baza probatoriului administrat, a fost reţinut de procurorul de caz pentru o perioadă de 24 de ore", se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Mihai Trăistariu: „Era cu gând rău, nu-l suporta pe profesor!”

Solistul Mihai Trăistariu, care este nu numai un solist de top, premiat și la Eurovision, ci și profesor de matematică, este șocat de cazul studentului care a pus în pericol viața cadrului didactic:

„Nu știu dacă pot fi controlate lucrurile astea. Eu, de pildă, organizez de vreo 10 ani concursuri de talente, sunt în juriu, am încercat cu notele la vedere, însă părinții huiduie sau se ridice să-l strângă de gât pe jurat, dacă dăm note mici. Ca să ne protejăm, notele sunt secrete, facem media și anunțăm premiile. Ce să mai zici, nu știi cum să faci, în școli. Să pui camere de luat vederi, dar situația tot se poate întâmpla!

Studentul acesta era cu gând rău, deja nu-l suporta pe profesor, voia oricum să se răzbune. Situația este scăpată de sub control, devine din ce în ce mai periculos să lucrezi cu oamenii. Nu ne rămâne decât să lucrăm cu roboți, ei pot fi controlați, e mai ușor. Profesori roboți, dacă și elevii devin roboți, ăsta e viitorul ca să dețină un control absolut și să nu mai fie astfel de situații”, ne-a declarat Mihai Trăistariu, exclusiv pentru Click!

Radu Leca, psiholog: „Comportament patologic, cu accente de manifestare schizofrenică”

Celebrul psiholog Radu Leca a analizat cazul studentului din Constanța, care, în urma teribilei sale fapte, este cercetat pentru tentativă de omor:

„Din punct de vedere psihologic, cazul nu trebuie mediatizat sub nicio formă, fiindcă acest tip de comportament patologic, cu accente de manifestare schizofrenică, poate fi repetat.

Avem de-a face cu unul dintre cele mai importante, dar pe structură negativă, evenimente, la nivel național, fiindcă un student a hotărât să-și incendieze profesorul”.  

„Apar sentimentele de frică în rândul comunității”

Radu Leca aduce în prim-plan și frica instalată, în rândul românilor, privind siguranța pe stradă, dar și în școli:

„Această formă de incendiere nu face altceva decât să pună în pericol, încă o dată, integritatea tuturor profesorilor, la nivel național. Acest caz intră sub incidența tulburărilor psihiatrice.

El trebuie să fie diagnosticat, prin expertiză psihologică și psihiatrică. După acest incident, de o violență absolută, apar sentimentele de frică, în rândul comunității din care facem parte. Oamenii devin temători, în privința siguranței pe stradă și în școli. Vestea generează reacții îndreptate spre făptaș, dar și spre sistemul care nu a putut preveni acest incident”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
vant puternic Inquam Photos jpg
image
image
image
image
image
image
Banner Rica Răducanu
veronica si viorel stegaru 2 jpg
banner dan negru png
banner smiley png
banner babs png
horia brenciu jpeg
banner loredana groza png
Mirela Vaida, vacanță romantică cu soțul în Italia
image
actualitate.net
image
actualitate.net