Cine sunt bărbații care au murit la Mamaia. În total, pe 14 august, 6 oameni și-au pierdut viața în marea agitată

Ultima actualizare:

A fost o zi neagră, luni, pe 14 august pe Litoralul Românesc. Șase persoane și-au pierdut viața pentru că au ignorat steagul roșu arborat pe plajă care indica faptul că marea este deosebit de agitată. La Mamaia trei persoane au murit din cele șapte luate de curenți. Pentru salvarea lor, pe plajă a fost o mobilizare excepțională, zeci de turiști formând un lanț uman. Cei trei bărbați care s-au înecat aveau 34, 43 și 46 de ani. Un salvamar a ieșit și el la limită din valuri, încercând să îi salveze pe turiști.

image

„Apa era până la brâu”

Cei trei bărbați și-au pierdut viața în timp ce încercau să salveze o adolescentă de 16 ani luată de valuri. Un tânăr aflat lângă fată a încercat același lucru. Cei trei bărbați au fost luați pe rând de curenții deosebit de puternici care s-au format în apropiere de mal. Un martor a povestit că apa era până la brâu.

Am intrat cu un salvamar, salvamar care din păcate, e şi el întins pe jos. Totul s-a întâmplat în partea asta de aici. A fost apa până în brâu şi i-a luat curentul pe toţi. Practic, au fost în apă vreo 8. Au fost duşi de curent în partea cealaltă, trei am scos noi, încă unu au scos salvamarii şi au venit ceilalţi cu skyjetul şi i-au scos pe toţi”, a declarat un martor pentru observatornews.ro.

Câteva secunde, distanța dintre viață și moarte

Turiștii au fost pur și simplu dărâmați de valuri, apoi învârtiți de curenții care au format gropi adânci în nisip.

Cei trei bărbați au fost scoși după o luptă cu valurile care a durat câteva zeci de minute, timp în care zeci de turiști au format un lanț uman ca să ajute la salvarea acestora. Au fost resuscitați sub privirile disperate ale familiilor. Veniseră din Dâmboviţa, Calărași și Argeș ca să petreacă minivacanța de Sfânta Maria la mare. Niciunul nu a supraviețuit.

Adolescenta a scăpat cu viață, iar acum este internată în spital. Un alt tânăr care a încercat să o salveze pe fată este și el internat, iar starea lui este gravă.

„Va fi din ce în ce mai rău”

Alți turiști din Mamaia și Venus care s-au avântat în valurile periculoase și care au fost luați de curenți au fost scoși morți la mal.

Salvamarii atenționează că următiarele zile va fi vânt puternic, iar marea va fi agitată.

„Următoarele 2 -3 zile aşa va fi, din ce în ce mai rău. Curenţii vor fi tot mai puternici, turiştii trebuie să înţeleagă că apa e mediu periculos şi să nu intre la scaldat", a declarat Gabriel Culea, șef salvamari Mamaia.

După tragedia de la Mamaia, MAI a făcut un apel către turiști să respecte indicațiile și să aibă grijă de viața lor.

Într-un apel postat pe pagina de Facebook, reprezentanţii MAI îi roagă pe turişti:

* să respecte recomandările salvamarilor şi să nu se aventureze la

* scăldat dacă marea este agitată şi valurile sunt mari;

* turiştii să se scalde doar în locuri special amenajate pentru înot şi să respecte avertizările privind interzicerea scăldatului;

* să respecte întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement referitoare la măsurile de prevenire a înecului;

* dacă nu ştiu să înoate, să folosească întotdeauna echipament de protecţie - fără vesta de salvare, o simplă plimbare cu barca pe lac se poate transforma într-o tragedie;

* să evite scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;

* să nu se aventureze în apă când sunt sub influenţa alcoolului, seara târziu sau pe timp de noapte;

* să nu intre în apa rece după ce au stat mult la soare;

* să nu sară de pe platforme, poduri sau alte construcţii - aceste acte de teribilism pot avea consecinţe foarte grave;

* să nu îşi lase copiii nesupravegheaţi sau în locuri unde există posibilitatea căderii lor în apă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
image
actualitate.net
image
actualitate.net