Cine sunt românii care trăiesc în „Palma lui Dumnezeu”. Cum ajungi în locul magic din România. „De obicei, după Paște, oamenii vin aici cu animale”

"Palma lui Dumnezeu” este un loc unic la noi în România. Fundătura Ponorului se distinge printr-o frumusețe ieșită din comun, iar odată ajuns acolo, ca turist, vei avea parte de peisaje unice, scrie adevărul.ro

Fundătura Ponorului Foto: Daniel Guță adevărul.ro
Fundătura Ponorului Foto: Daniel Guță adevărul.ro

“Palma lui Dumnezeu”, peisaj de vis  

În România, există numeroase locuri cu peisaje de vis, iar despre unele nu știu multe persoane. Printre acestea se află și “Palma lui Dumnezeu”, un loc unic la noi în țară, care se distinge printr-o frumusețe neobișnuită. Denumirea acestui loc este, de fapt, Fundătura Ponorului, însă este cunoscut ca “Palma lui Dumnezeu” datorită faptului că cei care ajung aici se simt ca și cum au ajuns la originile lumii, în mijlocul naturii.

Unde se află "Palma din Dumnezeu"

Acest loc este situat în județul Hunedoara. Natura este neatinsă de om, trăsătură care îi conferă locului unicitate și pe care oamenii îl consideră un colț de rai. "Palma lui Dumnezeu" se întinde într-o poiană mică de pe valea râului Ponor, din Munții Șureanu. Cei care iubesc natura se vor simți minunat în acest loc, atins doar de urmele sălbăticiunilor care se află în zonă.

Cei care ajung aici trebuie să lase locul așa cum l-au găsit pentru a-și păstra autenticitatea. Locul nu pare atins de om, așa că este bine să rămână așa în continuare. De asemenea, cei pasionați de fotografie pot surprinde peisaje unice în acest loc, care le taie respirația tuturor.

Cum să ajungi în acest loc 

Trebuie să știi că nu poți ajunge în acest loc cu mașina. Ai de mers apoi pe un drum forestier, timp de două ore. În acest timp, te poți bucura de frumusețea pădurii, precum și de aerul curat, departe de poluarea din orașe. Pe dealurile abrupte se află case mici, în stil vechi, realizate doar din lemn și piatră. În acest loc nu există nici semnal la telefon, deoarece încă nu a fost atins de tehnologie.

„Acest drum era mult mai bun, când erau cariera și exploatările forestiere din zonă. Dar s-a stricat cu timpul, iar lumea de aici a plecat, astfel că nu s-a mai îngrijit nimeni de el. Un drum mai bun ne-ar ajuta foarte mult”, spune Eleonora, o localnică din Federi care are o căsuță arhaică în Fundătura Ponorului din Hunedoara.

„De obicei, după Paști, oamenii vin aici cu animale. Sunt vreo 12 – 13 localnici care țin aici animale: cai, vite, oi, chiar și porci. Stau până la toamnă cu ele aici sau urcă mai sus, spre Târsa, Poiana Omului și prin alte locuri din munți. Iarna, localnicii se întorc doar pentru a-și lua fânul. Eu am vreo 70 de oi și câțiva cai pe care i-am adus aici, dar vor mai veni și alții”, spune Ioan Albu, un cioban din satul Federi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Emma Raducanu cu decorația primită de la regele Charles FOTO Getty Images (1) jpg
image
image
image
image
image
image
parcul Buila Vanturarita jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
rostariu regina maria jpg
ciocolata calda jpg
vilnius profimedia jpg
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net