Micul oraș subteran din România pe care trebuie să-l vizitezi în 2024. Destinația de vacanță e ideală pentru relaxare şi tratament

Anul trecut, în 2023, un număr de 571.000 de persoane au vizitat acest mic oraș subteran din România. De asemenea, este vizitat săptămânal de peste 5.000 de turişti. Este locul ideal pentru persoanele care vor să îmbine utilul cu plăcutul, adică relaxarea cu tratamentul, fiind un loc de vis atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Este vorba despre Salina Praid.

Salina Praid, locul ideal unde poți îmbina utilul cu plăcutul / foto: Arhiva Click!
Salina Praid, locul ideal unde poți îmbina utilul cu plăcutul / foto: Arhiva Click!

Oamenii vin din toate colţurile ţării pentru a se bucura de câteva zile de relaxare şi tratament la Salina Praid. Micul oraș subteran se întinde pe o suprafaţă de 1.300 de metri pătrați, iar cei care vin aici au parte de tot confortul: restaurantele subterane, traseele turistice, locurile de joacă, printre care biliard şi parc de aventură, baze de tratament, galerie de vin, cât și bibliotecă.

Locul de joacă are diferite niveluri de dificultate, cu spaţii de căţărare şi trasee speciale pentru mai multă adrenalină.

Salina Praid datează de pe vremea romanilor şi reprezintă un adevărat izvor de sănătate pentru turiştii care îi trec pragul. Săptămânal, peste 5.000 de persoane vizitează acest loc de vis din România. 

Programul de vizită 

Dacă în 2023, 571.000 de persoane au vizitat Salina Praid, pentru 2024, ținta propusă de conducerea salinei este atingerea numărului de 600.000 de intrări în baza de vizitare și tratament.

Micul oraș subteran este una dintre cele mai atractive destinaţii turistice din România, datorită beneficiilor asupra sănătăţii, dar şi pentru distracţie. Programul de vizită este zilnic între orele 8:00 și 16:00, iar transportul persoanelor se face cu autobuzele salinei, printr-un tunel lung de 1.500 de metri. Autobuzul intră în salină de două ori într-o oră.

Salina Praid se află la o distanță de: 7 km de Sovata, 62 km de Târgu Mureş, 72 km de Sighişoara, 86 km de Miercurea Ciuc, 108 km de Bistriţa, 131 km de Piatra Neamţ, 138 km de Braşov, 146 km de Sibiu, 150 km de Alba Iulia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
zapada transfagarasan jpg
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net