Biblioteca secretă de la Vatican poate rezolva marile mistere ale omenirii? Ce ascund arhivele papale

Ultima actualizare:

Una dintre cele mai vechi și mai prestigioase biblioteci din lume este Biblioteca secretă de la Vatican. De-a lungul vremii - poate și datorită denumirii, care a aprins imaginația multora, ducându-i cu gândul la tot felul de secrete – au existat zvonuri că în arhivele Vaticanului ar fi ascunse tot felul de scrieri. Are este, de fapt, adevărul?

Ce se ascunde în arhivele Bibliotecii secrete de la Vatican / Foto: Pixabay
Ce se ascunde în arhivele Bibliotecii secrete de la Vatican / Foto: Pixabay

Deoarece în secolul al XVII-lea exista o mentalitate fermă conform căreia oamenii de rând nu ar trebui să fie la curent cu informațiile schimbate de regi și papi, arhivele de la Vatican au fost ținute bine ascunse. Doar că, de fapt, speculații despre Biobioteca secretă au fost consemnate în secolul al IV-lea, când a fost menționată atât biblioteca, cât și arhiva papilor de la Vatican.

Se spune că aceste documente secrete ascund informații ce ar putea schimba istoria sau religiile, cum ar fi alte versiuni ale Evangheliilor, scrieri despre sfârșitul lumii, dovezi despre existența extratereștrilor, cât și a cărților de magie neagră.

Deși sunt cunoscute doar de puține persoane, așa cum dau asigurări adepții scenariilor conspiraționiste, internetul este plin de descrieri ale documentelor care ar fi adăpostite aici în Biblioteca Vaticanului.

Teorii privind biblioteca Vaticanului

- În Bliblioteca secretă din Vatican ar fi ascunse alte versiuni ale Evangheliilor. Acestea ar arăta faptul că Isus Hristos este un om obișnuit, ci nu Fiul lui Dumnezeu, sau că s-ar fi însurat cu Maria Magdalena și ar fi avut copii.

- Ar fi ținute ascunse și cărți secrete despre sfârșitul lumii, cum ar fi detalii și date despre Apocalipsă, semnele vremurilor, Antihrist și a două venire a lui Isus pe Pământ. Ele sunt ascunse pentru a nu crea panică și haos.

- Biblioteca secretă de la Vatican ar deține și dovezi despre existența extratereștrilor. Aceștia ar fi vizitat planeta noastră de-a lungul istoriei și ar fi avut contacte cu liderii credincioși, iar aceste dovezi ar include artefacte, documente sau cadavre ale unor ființe de pe alte planete.

- Alte tipuri de documente care s-ar găsi în arhivele secrete prezintă acțiunile de implicare a unor guverne sau ale unor organizații misterioase în istoria lumii. Cei care susțin această teorie sunt de părere că Vaticanul deține informații despre adevărații conducători ai lumii.

- Biblioteca Vaticanului ar păstra scrieri de magie neagră, atribuite Diavolului sau unor vrăjitori celebri, care ar conține formule, ritualuri și incantații pentru a invoca forțe malefice sau a obține puteri supranaturale, relatează cespuneu.ro.

- Alte informații pe care mai marii Vaticanului nu ar dori să fie făcute publice ar fi legate de relațiile speciale cu sovieticii, cu naziștii sau cu CIA.

Nu există dovezi care să susțină aceste teorii cum că Biblioteca secretă a Vaticanului ar ascunde secrete uluitoare sau periculoase.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net