Adolescenta dispărută în Vatican, Emanuela Orlandi, cel mai mare mister din Italia. Ce spune Papa Francisc

Pe 22 iunie 1983, Emanuela Orlandi, fiica unui uşier de la Vatican, în vârstă de 15 ani la acea vreme, nu a reuşit să se întoarcă acasă după o lecţie de muzică la Roma. După 40 de ani, dispariția ei rămâne unul dintre cele mai mari mistere ale Italiei. Recent, fratele ei, Pietro, a declarat că Papa Ioan Paul al II-lea știa că „au fost aduse fete în Vatican pentru a fi molestate”. Click! îți spune ce a avut de comentat Papa Francisc despre aceste insinuări.

Emanuela Orlandi, cel mai mare mister din Italia / Foto: Captură video
Emanuela Orlandi, cel mai mare mister din Italia / Foto: Captură video

La 15 ani, pe data de 22 iunie 1983, Emanuela Orlandi, fiica unui uşier de la Vatican, a dispărut fără urmă după ce a participat la o lecţie de muzică la Roma. Însă, 40 de ani mai târziu, cel mai mare mister din Italia a intrat într-un nou capitol. Fratele ei, Pietro Orlandi, s-a întâlnit marți cu Alessandro Diddi, procurorul șef al Vaticanului.

Discuția a durat opt ore, iar ulterior, Pietro a apărut într-un program de televiziune unde a prezentat o parte dintr-o înregistrare audio, aducând acuzații împotriva Sfântului Ioan Paul al II-lea.

Emanuela Orlandi, tânăra dispărută fără urmă

Pe înregistrare a fost auzită vocea unui bărbat, despre care Pietro a spus că face parte dintr-un grup de crimă organizată, iar presa italiană a speculat de zeci de ani că ar fi putut fi implicat în dispariţia surorii sale. Acesta a spus că Papa Ioan Paul al II-lea știa că în urmă cu mai bine de 40 de ani fetele erau aduse în Vatican pentru a fi molestate.

„Se spune că Wojtyla (numele Papei Ioan Paul al II-lea) ieşea seara cu doi monseniori polonezi şi cu siguranţă nu era pentru a binecuvânta case”, a declarat Pietro cu propriile sale cuvinte, în cadrul emisiunii, potrivit Reuters.

Reacția Papei Francisc: „Sfântului Ioan Paul al II-lea a fost obiectul unor insinuări jignitoare şi nefondate”

Papa Francisc a făcut aceste comentarii în cadrul predicii de duminică, 16 aprili / foto: Profimedia
Papa Francisc a făcut aceste comentarii în cadrul predicii de duminică, 16 aprili / foto: Profimedia

În ultimele zile, comentariile au provocat reacții în rândul oficialilor Vaticanului, iar Papa Francisc a ținut să intervină duminică, în predica sa de la prânz, în faţa a aproximativ 20.000 de oameni din Piaţa Sf. Petru, calificând „insinuările” fratelui Emanuelei Orlandi ofensatoare și nefondate: „Sigur că interpretez sentimentele credincioşilor din întreaga lume, exprim un gând recunoscător memoriei Sfântului Ioan Paul al II-lea, care în aceste zile a fost obiectul unor insinuări jignitoare şi nefondate”.

De asemenea, cardinalul Stanislaw Dziwisz, fostul secretar al lui Papa Ioan Paul al II-lea pe tot parcursul pontificatului său, a numit acţiunile lui Orlandi „ignobile, nerealiste, de râs dacă nu ar fi tragice, chiar criminale”. Iar Andrea Tornielli, directorul editorial al Vaticanului, le-a numit o defăimare „nepotrivită” a pontifului, care a condus Biserica Catolică din 1978 până în 2005 şi a fost declarat sfânt în 2014.

Atât Pietro Orlandi, cât și avocata sa, Laura Sgro, au susținut că nu i-au pus la îndoială sfințenia lui Papa Ioan Paul al II-lea și că este „corect că Papa Francisc l-a apărat”. Emanuela Orlandi ar fi avut acum 55 de ani, iar cazul ei a atras o atenţie la nivel mondial după lansarea, la sfârşitul anului trecut, a serialului Netflix „Vatican Girl”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!              

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net