Formularul de Localizare a Pasagerilor, obligatoriu la intrarea în România

Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF), document care se va aplica din 20 decembrie, va fi abrobat vineri (17 decembrie), de Guvern. El trebuie completat de toţi cei care intră pe teritoriul României.

Persoanele care vin în România trebuie să completeze Formularul de Localizare foto: AFP
Persoanele care vin în România trebuie să completeze Formularul de Localizare foto: AFP

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că Formularul de Localizare a Pasagerilor este esenţial pentru a facilitarea anchetelor epidemiologice. Documentul este deja folosit de 18 state al Uniunii Europene.

"Din 20 decembrie, persoanele care vin în România trebuie să completeze formularul digital de intrare în țară. Documentul este utilizat deja la nivelul a 18 state ale Uniunii Europene. Prin intermediul Formularului pentru Localizarea Pasagerilor, vor fi eficientizate anchetele epidemiologice, astfel că echipele DSP vor putea lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact în timpul călătoriei cu un cetățean infectat”, a declarat premeierul, conform digi24.ro.

Formularul de Localizare al Pasagerilor, completat de orice vine în România

Formularul de Localizare al Pasagerilor este dezvoltat de STS și trebuie completat de toate persoanele care intră în România, indiferent de calea pe care vin: avion, tren, mijloace de transport pentru persoane pe cale rutieră sau navală.

“Noua tulpină și situația epidemiologică din țară impun măsuri de protecție cât mai eficiente în România, mai ales că se apropie sărbătorile. Formularul este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor apropiați”, a mai spus Nicolae Ciucă.

De unde poate fi descărcat formularul

Formularul poate fi completat electronic, pe site-ul plf.gov.ro. El trebuie prezentat la intrarea în ţără persoanelor de la punctele de trecere a frontierei. Premierul a dat asigurări că datele vor fi accesate doar de angajații autorizați ai DSP și vor fi folosite strict în scopul desfășurării anchetelor epidemiologice.

Carantina pentru cei vaccinaţi, redusă la 10 zile

Condițiile de intrare în România au fost modificate din nou pe 10 decembrie, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, la doar câteva zile de la adoptarea lor.

Perioada de carantină a persoanele care vin din afara UE, care sunt vaccinate dar nu prezintă test PCR va fi de doar 10 zile, în loc de 14 zile. De asemenea, vor fi scutiți de la carantină angajații sistemului național de apărare, ordine publică şi securitate națională care se întorc în România și sunt vaccinați sau trecuți prin boală.

Noile reguli de carantină pentru cetățenii din statele membre ale Uniunii Europene sau din state terțe se aplică până pe 8 ianuarie 2022.

Marea Britanie cere FLP pentru români

Din data de 7 decembrie 2021, autorităţile din Marea Britanie cer ca persoanele care vin pe teritoriul ţării să completeze, cu maxim 48 de ore înainte de sosire, Formularul de Localizare.

În plus, trebuie prezentat un certificat care atestă rezultatul negativ al unui test Covid-19 (tip PCR sau rapid antigen), efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie.

Persoanele vaccinate trebuie să facă un test de tip PCR în ziua a doua de la sosire și să se autoizoleze la domiciliu până la primirea rezultatului testului. În cazul în care testul va fi pozitiv, persoana respectivă va trebui să continue autoizolarea pentru o perioada de 10 zile. În cazul unui rezultat negativ, se încheie perioada de izolare.

Persoanele nevaccinate sunt obligate să facă două teste Covid-19 de tip PCR (pentru ziua a doua şi ziua a opta de la sosire) și să se autoizoleze pentru o perioadă de 10 zile la adresa de domiciliu/adresa declarată la sosire. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net