Click! te învaţă ce sandviş să-i dai copilului la şcoală

Ultima actualizare:

    Legumele trebuie să fie cât mai proaspete
Legumele trebuie să fie cât mai proaspete

Este gustos şi hrănitor. Îl mâncăm cu plăcere la serviciu, pe stradă sau la şcoală. Câteodată, chiar şi acasă, dacă nu avem timp să preparăm mâncare gătită, consumăm sandvişuri. Dar ştii să pregăteşti un sandviş sănătos? Iată ce ingrediente trebuie să foloseşti pentru a-ţi proteja sănătatea.

Consumă pâine integrală!

Specialiştii recomandă consumul de pâine din făină integrală de grâu sau secară. Pâinea integrală conţine fibre care reglează tranzitul intestinal, vitamina B, indexul glicemic este mult mai mic, conţine săruri minerale şi multe proteine.

Foloseşte sos preparat în casă!

Pentru a unge feliile de pâine poţi prepara un sos din brânză frământată, iaurt şi castraveţi raşi sau diverse legume tocate mărunt. Poţi adăuga sosului şi verdeaţă tocată. Evită să ungi feliile de pâine cu maioneză pentru că aceasta trebuie să fie consumată doar în stare proaspătă.

Legumele trebuie să fie cât mai proaspete

Într-un sandviş putem pune salată verde, frunze proaspete de varză, castraveţi, ardei gras, roşii tăiate feliuţe. Alege din piaţă legume proaspete, care să nu prezinte pete, să nu fie lovite sau pe alocuri stricate. De asemenea, poţi pune între cele două felii de pâine integrală fire de pătrunjel sau mărar proaspăt.

Alege cu încredere untul!

În cazul în care nu ai timp să prepari un sos rapid din brânză, iaurt şi verdeţuri poţi folosi pentru ungerea feliilor de pâine unt. Untul e o bună sursă de grăsimi, vitamine şi minerale. Se recomandă un consum moderat, în jur de 40 g de unt pe zi.

Consumă carne de pui la grătar!

Recomandată e carnea de pui la grătar sau fiartă. Cumpără pulpă de pui dezosată sau piept. Evită prăjelile de orice fel. De asemenea, este indicat să nu consumi şniţel, chiftele, ceafă de porc sau cotlet de porc, mezeluri, brânză topită sau omletă. Evită carnea pane!

Nu «încărca» sandvişul celui mic

Atenţie mare atunci când pregăteşti sandvişul copilului tău. Ingredientele trebuie să fie foarte proaspete dar şi foarte sănătoase. Nu-i prepara un sandviş foarte „încărcat". Alege doar carne de pui la grătar asortată cu legume.

simeon stalpnicul png

Pâinea integrală. Conţine fibre care reglează tranzitul intestinal, vitamina B, indexul glicemic este mult mai mic.

Pâinea integrală cu seminţe. E o pâine multi-cereale, cu seminţe ce conţin acizi graşi Omega 3 şi au proprietăţi antiinflamatorii. Conţine fibre şi e preparată după un proces tehnologic multifazional.

Pâinea graham. „Este un produs foarte bun, care merită consumat cu orice ocazie. Este sănătos şi poate fi cumpărat cu încredere".

«Cerealele ne dau energia zilnică necesară» Mihaela Bilic, nutriţionist

Cerealele reprezintă cel mai important element al alimentaţiei umane datorită amidonului, un carbohidrat complex, cu absorbţie lentă ce asigură energia necesară funcţionării organismului.

Cerealele conţin de asemenea fibre solubile şi insolubile, proteine, minerale (calciu, fier, zinc), vitamine (grupul de vitamine B şi vitamina E) şi antioxidanţi. Cerealele integrale conţin fibre insolubile care accelerează tranzitul intestinal, previn constipaţia şi diminuează riscul de cancer de colon şi rect.

Fibrele conţinute în cerealele integrale au efect antioxidant şi antiinflamator; împreună cu vitamina E previn şi chiar elimină plăcile arteriale ce determină arteroscleroza şi protejează împotriva maladiilor cardio-vasculare.

O lingură cu vârf de germeni de grâu furnizează necesarul zilnic de vitamina E pentru un adult. Zilnic trebuie să consumăm 3 porţii de cereale (pâine, orez, paste făinoase, mămăligă, cereale de mic dejun).

Nu combina pastele făinoase cu carnea!

Aproape toate pastele făinoase sunt obţinute din făină de grâu bogată în gluten şi apă cu sau fără utilizarea unor adaosuri precum ouă, pastă de tomate, spanac etc. Rezultatul este un aluat crud, necopt, care este modelat în diferite forme.

Pastele făinoase au ca ingredient principal făina. Dacă găteşti paste, nutriţioniştii recomandă ca acest fel de mâncare să nu fie asociat cu carne, produse din carne şi alte grăsimi. Pastele, pentru o bună digestie, se combină numai cu legume si sosuri din legume: ardei, ciuperci, rosii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charles, Camilla, Charlotte, Kate, William, George, Louis, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net