Colectiv, 7 ani de la tragedie. Ce despăgubiri au primit familiile victimelor, dar și Andrei Găluț

Toată lumea își amintește de tragedia care a avut loc în noaptea de 30 octombrie 2015. Au trecut 7 ani de la incendiul din clubul Colectiv, în care au murit 64 de suflete, iar alte peste 100 de persoane au ajuns de urgență la spital, în stare gravă. Tot ceea ce s-a întâmplat a avut un impact psihic atât de mare, încât ulterior, un supraviețuitor și-a pus capăt zilelor.

Tragedia s-a produs în timpul concertului trupei ,,Goodbye to Gravity", care lansa un nou album, numit „Mantras of War”. Focul a fost provocat de către artificiile folosite în club, iar flăcările s-au extins foarte repede. Pentru că totul a luat amploare, Ministerul de Interne a instituit Planul roșu de intervenție.

Vezi și: A fost prinsă Antonina Radu, condamnată în Dosarul Colectiv

Anul acesta, pe data de 12 mai, s-a luat o decizie finală în procesul Colectiv.  Cea mai mare pedeapsă, de 11 ani și 8 luni, a fost primită de unul dintre patronii clubului, Alin George Anastasescu.

Citește și: Cristian Popescu Piedone, reacţie după condamnare. Ce le transmite părinţilor celor morţi la Colectiv

Ceilalți doi patroni au fost condamnați la 8 ani de închisoare, Paul Gancea, și 6 ani și 4 luni, Costin Mincu.

Vezi și: Fix ca la Colectiv! Iadul pe pământ! Zeci de oameni arși, imagini cu tineri care fug cu foc pe ei, după ce un club a luat foc

Printre numele care au de executat o pedeapsă cu închisoarea se enumeră Cristian Popescu-Piedone, pirotehniștii  Zaharia Viorel și Marian Moise, Cristian Niță, pompierii ISU Radu Antonina și Matei George Petrică.

Instanța a decis achitarea pentru Aurelia Iofciu, Larisa Luminiţa Ganea și Ramona Sandra Moţoc.

Ce mai face Andrei Găluț, singurul supraviețuitor din trupa „Goodbye to gravity”

Andrei Găluț este singurul supravietuitor din trupa „Goodbye to gravity”. Acesta a avut mâna grav afectată în urma tragediei, iar pe lângă asta a suferit enorm pentru că atât colegii săi de trupă, cât și iubita, au murit la Colectiv.

În presă s-a scris faptul că solistul nu își mai dorește să vină în România, întrucât vrea să rămână în Germania. Andrei nu a mai ținut legătura cu părinții iubitei sale, cea care a sfârșit în incendiu, pentru că acest lucru îi provoca mai multă suferință.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

mihai voropchievici 1 jpeg
foto1 jpg
FotoJet (11) jpg
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg