Compania aeriană low-cost Ryanair anunță reguli noi pentru bagaje. Prețul biletelor va crește

Compania aeriană low-cost Ryanair a anunțat schimbări majore în ceea ce privește politica sa de bagaje și îmbarcare prioritară.

Compania aeriană low-cost Ryanair, reguli noi privind bagajele  / foto: arhiva
Compania aeriană low-cost Ryanair, reguli noi privind bagajele / foto: arhiva

Măsurile vor avea un impact semnificativ asupra pasagerilor care doresc să adauge aceste servicii suplimentare după achiziționarea inițială a biletului, conform unui raport publicat de observatornews.ro.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale acestor modificări este legat de costul pentru îmbarcarea prioritară. În trecut, pasagerii trebuiau să plătească între 20 și 38 de euro pentru a beneficia de acest serviciu.

Însă, noua politică prevede o creștere substanțială a tarifului, care poate ajunge până la 60 de euro pentru cei care decid să adauge îmbarcarea prioritară după achiziționarea biletului.

Totuși, pentru pasagerii care rezervă acest serviciu în avans, prețul va varia între 6 și 36 de euro, în funcție de durata cursei și de data călătoriei.

Ce standarde trebuie să respecte bagajele gratis

În ceea ce privește politica de bagaje, compania continuă să ofere gratuit transportul bagajelor de mici dimensiuni, care trebuie să respecte standardele de 40x20x25 cm. Cu toate acestea, pentru bagajele mai mari, Ryanair a introdus o structură de prețuri diferențiată.

Astfel, un bagaj de până la 10 kg va avea un cost între 11,99 și 29,99 euro dacă este adăugat în momentul rezervării, iar dacă este adăugat ulterior, prețul va crește între 23,99 și 40 de euro.

Pentru bagajele de 20 kg, situația devine și mai costisitoare, prețurile variind între 18,99 și 59,99 euro la momentul rezervării inițiale. Dacă acest tip de bagaj este adăugat după achiziționarea biletului, prețul poate ajunge până la 59,99 euro, cu un minim de 44 de euro.

Pe lângă aceste modificări, Ryanair a introdus și taxe suplimentare pentru bagajele care depășesc limita de greutate.

Fiecare kilogram suplimentar va fi taxat cu 12 euro, iar pentru bagajele speciale, cum ar fi echipamentul sportiv sau muzical, se va aplica o taxă de 50 de euro, indiferent dacă sunt adăugate în avans sau ulterior.

Cum justifică Ryanair scumpirea

Conform publicației Il Messaggero, Ryanair justifică aceste ajustări prin nevoia de a se adapta la costurile ridicate asociate cu gestionarea bagajelor la poarta de îmbarcare.

Cu toate acestea, schimbările au stârnit nemulțumiri în rândul pasagerilor, care critică diferențele considerabile dintre prețul afișat inițial și costul total al călătoriei, după adăugarea acestor servicii suplimentare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Diana Vanity Fair jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
truck 2920533 1280 jpg
mancare de la cantina jpg
crime europa jpg
7 front sosoaca jpg
busuioc jpg
gradina pixabay jpg
alexandre lavet opera cutii goale jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net