De ce angajații Ryanair nu îi lasă pe turiști să mai ia apă în avion. Motivul te va surprinde

Michael O'Leary, CEO-ul Ryanair, a dezvăluit măsuri drastice pe care compania le implementează pentru a preveni comportamentul neadecvat cauzat de alcool la bordul aeronavelor.

Pasagerii  Ryanair nu mai au voie cu sticle de apă în avion / foto: arhiva
Pasagerii Ryanair nu mai au voie cu sticle de apă în avion / foto: arhiva

Șeful celei mai mari companii aeriene din Europa a declarat că echipajul Ryanair le interzice pasagerilor care călătoresc spre destinații cunoscute pentru petreceri, precum Ibiza, să aducă apă la bord.

Decizia a fost luată după ce s-a constatat că unii călători își umpleau sticlele de apă cu vodcă și încercau să le introducă în avion, potrivit Daily Mail. 

O'Leary a subliniat că echipajul de cabină al Ryanair se confruntă frecvent cu incidente provocate de pasagerii băuți, menționând că „se ajunge la încăierări săptămânale”.

Compania face presiuni pentru a impune o limită de două băuturi pe aeroporturi, sperând astfel să reducă numărul de cazuri de agresiune și comportament neadecvat în timpul zborurilor.

Alcoolul și drogurile – combinație periculoasă pentru siguranța zborurilor

Michael O'Leary a avertizat că nu doar alcoolul este responsabil pentru comportamentul agresiv al pasagerilor, ci și consumul de droguri.

„Pe vremuri, oamenii care beau prea mult ajungeau să cadă sau să adoarmă. Dar acum acești pasageri iau și tablete și pudră, ceea ce duce la un comportament mult mai agresiv, greu de gestionat,” a declarat O'Leary.

El a menționat că aceste probleme nu sunt limitate doar la Ibiza, ci afectează și alte destinații de plajă populare, precum insulele grecești, dar și orașe britanice ca Liverpool, Glasgow, Manchester și Edinburgh.

Șeful Ryanair a observat o creștere semnificativă a incidentelor provocate de pasagerii intoxicați și a cerut autorităților aeroportuare să implementeze măsuri stricte.

El propune limitarea consumului de alcool la două băuturi pe aeroporturi și în timpul zborului, pentru a preveni comportamentele inadecvate și a asigura un mediu sigur pentru toți pasagerii.

Incident grav și apeluri pentru reglementări mai stricte în aeroporturi

În ultimii ani, Ryanair s-a confruntat cu o creștere a comportamentului violent și neadecvat în rândul pasagerilor băuți.

Un caz grav a avut loc în 2023, când un turist britanic a fost condamnat pentru agresarea sexuală a unei însoțitoare de zbor pe un zbor Ryanair de la Newcastle la Majorca.

De asemenea, pe rețelele sociale, precum TikTok, mulți pasageri au împărtășit trucuri pentru a aduce alcool la bord, cum ar fi turnarea băuturilor în sticle de apă sau căni.

O'Leary a subliniat că este dificil pentru companiile aeriene să identifice pasagerii în stare de ebrietate înainte de îmbarcare, deoarece aceștia sunt adesea serviți de rude sau prieteni chiar și după ce au fost refuzați de barurile aeroportuare.

Ryanair solicită acum introducerea unor reglementări mai stricte și cooperarea cu aeroporturile pentru a limita consumul de alcool înainte de zbor, în încercarea de a proteja siguranța și confortul tuturor pasagerilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
livada de smochini buzau jpg
hipopotam jpg
1 corbii de piatra jpg jpeg
carte pixabay jpg
FotoJet (3) jpg
iasi 4023664 1280 jpg
front dubai 2 jpg
FotoJet (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net